Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivši peruanski predsjednik Garcia traži azil u Urugvaju

None Foto: GUADALUPE PARDO

Garcia je optužen da je ilegalno primao novac tijekom izgradnje linije podzemne željeznice u glavnom gradu tijekom svog drugog predsjedničkog mandata od 2006. do 2011. godine

Bivši peruanski predsjednik Alan Garcia zatražio je azil u veleposlanstvu Urugvaja u Limi pošto mu je zabranjen izlazak s teritorija dok traje istraga o korupciji, objavilo je u nedjelju ministarstvo vanjskih poslova Perua.

Ministarstvo je priopćilo da ga je veleposlanstvo Urugvaja obavijestilo o tome da je Garcia noću na nedjelju zatražio azil.

Garcia je optužen da je ilegalno primao novac tijekom izgradnje linije podzemne željeznice u glavnom gradu tijekom svog drugog predsjedničkog mandata od 2006. do 2011. godine.

Odebrecht, brazilska najveća industrijska grupa priznala je da je isplatila 29 milijuna dolara mita peruanskim dužnosnicima tijekom triju predsjedništava.

U subotu je sud u Limi zabranio bivšem socijaldemokratskom predsjedniku Garciji da napusti teritorij Perua. Garcia živi u Španjolskoj, a u Peru je doputovao u četvrtak kako bi dao iskaz na sudu.

Komentiraj, znaš da želiš!