Obavijesti

News

Komentari 64

Bivši političar Pašalić osnovao je udrugu 'I Bog stvori Zemlju'

Bivši političar Pašalić osnovao je udrugu 'I Bog stvori Zemlju'
1

Na inicijativu Zaklade Rhema, odlučili smo osnovati Udrugu za očuvanje planeta " I stvori Bog zemlju". Cilj nam je promovirati encikliku pape Franje "Laudato si", rekao nam je Ivić Pašalić

VIDEO

Ivić Pašalić zajedno sa suradnicima osnovao je u utorak, na inicijativu udruge Rhema, udrugu o zaštiti naše planete i o tome je ekskluzivno progovorio za 24sata.

Jedan od najutjecajnijih političara u novijoj hrvatskoj povijesti, prije više od deset godina doživio je duhovno obraćenje o čemu je više puta govorio, a upravo i udruga 'I Bog stvori zemlju' počiva na duhovnim temeljima.

Pokretanje videa...

01:26

Naime, zajedno sa Feđom Aaranom Bučićem, Andrejom Grubišićem, Tihanom Belužić Mojsinović, dr. Josipom Varvodićem, Marinom Miletićem, Jasnicom Klarom Matić , Ivicom Topčićem, Ivanom Gudelj i Mirjanom Topčić te potaknuti činjenicom kako preostalo vrijeme za spas života na Zemlji dramatično curi kao i enciklikom pape Franje 'Laudato si', odlučili su povezati znanost i religiju te vjeru i razum iz čega se na kraju i rodila udruga ' I Bog stvori Zemlju'. Ime udruge potječe iz same Biblije, odnosno riječ je o prvoj rečenici iz Knjige Postanka. Duhovna potpora biti će dr.sc. Antonio Mario Čirko, remetski župnik i upravitelj svetišta, a kasnije, kako kažu, očekuju duhovnu potporu u ekumenskoj ljubavi od strane drugih duhovnih autoriteta.

- Na inicijativu Zaklade Rhema, odlučili smo osnovati Udrugu za očuvanje planeta " I stvori Bog zemlju". Cilj nam je promovirati encikliku pape Franje "Laudato si", gdje se koristeći znanstvene dokaze i činjenice ukazuje na dramatične klimatske promjene, koje su uzrokovane lošim  djelovanjem čovjeka. Papa navodi kako je nužno povezati znanost i religiju, razum i vjeru. Osnivajući ovu udrugu, u središte njezina djelovanja stavljamo ekološko obraćenje, koje ponajprije podrazumijeva spoznaju da je Zemlja i sve stvoreno dar Očeve ljubavi, pri čemu je čovjek vrhunac Božjeg stvaranja, kojemu je sve stvoreno dano da u ljubavi time upravlja, a ne da to zlorabi. Mi želimo svojim radom potaknuti Čovjeka da u punoj slobodi, iz zahvalnosti i ljubavi prema svome Stvoritelju, promjeni svoje ponašanje. Smatramo da samo ovako obraćen čovjek u zajedništvu sa znanošću može spriječiti nadolazeće katastrofalne klimatske promjene, te ćemo se tome posvetiti i s time ciljem raditi u Republici Hrvatskoj i izvan nje - rekao je za 24sata Ivić Pašalić.

Rješenja za spas života na Zemlji, dodao je, definitivno nisu samo u tehnologiji već prije svega u promjeni čovjeka koji je prvotni skladan odnos s prirodom pretvorio u sukob. Djelovanje udruge biti će, saznajemo, usmjereno na promjenu čovjeka, koji je iznevjerio Božji plan da bude odgovorni upravitelj planeta. Rješenje je, ističu u udruzi, u cjelovitoj ekologiji i ekološkom obraćenju. Po uzoru na svetog Franju Asiškog trebamo promjenu čovjeka koji će osjetiti duboku povezanost, ljubav i bratstvo sa svime što postoji.

To će biti novi čovjek, umjesto današnjeg čovjeka koji se ponaša kao gospodar, potrošač i bezobzirni izrabljivač prirodnih dobara, stoji u proglasu Udruge ' I Bog stvori Zemlju'.

Pokretanje videa...

00:48

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"