Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bivši šef MI6: Zbog migranata Europu čekaju narodni ustanci

None Foto: OGNEN TEOFILVOVSKI 2

U sljedećih pet godina u Europu bi moglo ući više milijuna migranata, a ta kriza bi mogla preoblikovati cijeli kontinent, smatra Richard Dearlove koji progonozira crnu budućnost

Bivši šef britanske obavještajne službe MI6 Richard Dearlove upozorio je kako Europu čekaju narodni ustanci, ako države ne pokažu da se mogu nositi s migrantskom krizom. 

U intervjuu za BBC upozorio je da bi u sljedećih pet godina u Europu moglo ući više milijuna migranata, a ta kriza bi mogla preoblikovati cijeli kontinent.

- Ako Europa ne bude mogla djelovati zajedno u dokazivanju značajnoj većini svojih građana da može kontrolirati migrantsku krizu, EU će se naći u nemilosti narodnih ustanaka koji već ključaju - rekao je.

Ukidanje viznog režima za turske državljane koji putuju u EU u zamjenu za njihovo 'kontroliranje' ulaska migranata u EU nazvao je perverznim.

- To je perverzno, kao da gomilate spremnike s benzinom pokraj požara koji pokušavate ugasiti - rekao je Dearlove.

Komentari (41)
  • Orban treba voditi uniju a ne Merkelica i stvari će se brzo posložiti.

    17. 5. 2016,   02:24
  • Pa naravno, koga če se pitat tko če nam doć za susjede, nas 4 miljuna ili njih stotinjak? Imali smo referendum o istospolnim brakovima, a o ovome nemamo?

    17. 5. 2016,   00:16
  • EUROPU čeka teška sudbina i Hrvatska mora prioritetno krenuti u sigurnosne mjere gdje će emigranti i istočnjaci polomiti zube na žilet žici i zidu pod visokim naponom ! Također jedna od najhitnijih mjera je i postavljanje vojske na granice !

    16. 5. 2016,   23:44