Obavijesti

News

Komentari 5

Bivšim Uljanikovcima odgoda plaćanja duga prema gradu

Bivšim Uljanikovcima odgoda plaćanja duga prema gradu
1

Gradonačelnik Miletić je napomenuo kako Grad Pula ima posebno povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihovog daljnjeg zapošljavanja

VIDEO

Grad Pula je bivšim radnicima Uljanik Grupe s prebivalištem na pulskom području omogućio odgodu plaćanja i obročnu otplatu duga prema gradskim poduzećima i ustanovama te za pojedine komunalne usluge.

Iz Grada su u petak priopćili kako na taj način pružaju potporu bivšim radnicima Uljanika, koji zbog neisplaćenih plaća uslijed stečaja nad tvrtkama u sastavu Uljanik Grupe nisu u mogućnosti podmirivati svoje obveze prema gradu.

'Platit ću ovrhu jer više ne želim imati veze s Uljanikom'
'Platit ću ovrhu jer više ne želim imati veze s Uljanikom'

Na zahtjev dužnika, ta će se potpora pružati odgodom plaćanja i obročnom otplatom duga, a odnosi se na dugove i potraživanja s osnove javnih usluga u vodoopskrbi s pripadajućim naknadama, u opskrbi prirodnim plinom, prikupljanju mješovitog komunalnog otpada, komunalne naknade, usluge dječjih vrtića, školskog obroka te produženog boravka u osnovnim školama čiji je osnivač grad.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

"Ovo je još jedna konkretna mjera s kojom želimo pomoći u ovoj teškoj situaciji našim sugrađanima, bivšim nezaposlenim radnicima Uljanika i njihovim obiteljima koji zbog trenutne situacije ne mogu podmiriti svoje obaveze", poručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Napomenuo je kako Grad Pula ima posebno povjerenstvo za pomoć i savjetovanje svim radnicima Uljanika o mogućnostima njihovog daljnjeg zapošljavanja, u sklopu rada kojega je organiziran Sajam poslova, dostupna su bespovratna sredstva za poduzetnike kako bi im olakšali poslovanje. Među najvažnijim mjerama ističu se sredstava za sva novoosnovana poduzeća, zapošljavanje novih radnika i samozapošljavanje.

Sramota! Uljanik šalje ovrhe za topli obrok svojim radnicima...
Sramota! Uljanik šalje ovrhe za topli obrok svojim radnicima...

 "Radnicima Uljanika na raspolaganju je i niz konkretnih mjera pomoći poput jednokratnih novčanih pomoći, pomoći za podmirenje troškova stanovanja, subvencije nabavke školskih udžbenika i niz drugih. Dakle, radnicima želimo maksimalno pomoći u periodu savladavanja financijskih teškoća", istaknuo je  - poručio je Miletić.

Plaćanje duga može se odgoditi do 1. svibnja 2020. godine za dugovanja koja se odnose na 2019. godinu, te se u tom razdoblju neće poduzimati mjere prisilne naplate, a do navedenog datuma neće se obračunavati zatezne kamate za dugovanja. 

Koliko vrijedi Uljanikov brod? Procjenjuju ga na 122,4 mil. €
Koliko vrijedi Uljanikov brod? Procjenjuju ga na 122,4 mil. €

Obročna otplata duga može se odobriti u vidu otplate duga u obrocima za razdoblje do najduže jedne godine od dana proglašenja stečaja društva. Za odgodu plaćanja ili obročnu otplatu nezaposleni, bivši radnici Uljanik grupe mogu dostaviti na posebnom obrascu, a zahtjev se podnosi Upravnom odjelu za društvene djelatnosti, stoji u priopćenju. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a