Obavijesti

News

Komentari 0

Bizarna kazna: Niste zatvorili prozor, e to vam je 300 kuna

Bizarna kazna: Niste zatvorili prozor, e to vam je 300 kuna
4

Melita (47) je prozor ostavila otvoren dva centimetra. Policajac je zaključio da nije osigurala auto. Melita se pita što je s kabrioletima i traktorima koji nemaju prozor?

VIDEO

Tri puta sam u nevjerici čitala kaznu. Što je s kabrioletima i traktorima koji čak nemaju prozore? Stvarno ne znam dokle to ide, govori nam Melita (47).

Zagrepčanka se u četvrtak sa suprugom dovezla ispred Arena Centra. Dok je ona obavljala kupovinu, suprug ju je čekao dvadesetak metara od njihova Volva.

- Vidio je da policajac prolazi pokraj auta, ali mu nije ni na kraj pameti bilo da će napisati kaznu jer nema za što - govori nam Melita.

No dočekala ih je kazna od 300 kuna.

- Vozač nije osigurao auto, to jest nije zatvorio prozor na vozačevim vratima - stoji u obavijesti o počinjenom prekršaju.

Melita nam kaže kako je ostavila prozor otvoren dva, tri centimetra kako bi automobilom cirkulirao zrak. Ovome se nije nadala.

24sata

- Apsolutno ću se žaliti. Platit ću kaznu tek kad budu provjeravali prozore na svim automobilima. Ovo je apsurdno. Bave se ovakvim glupostima, doista ne znam kako drugačije da to nazovem, dok ih čeka puno ozbiljnijih stvari - kaže Melita, koja je zgrožena unatoč tome što se uvjerila da u članku zakona, prema kojem je kažnjena, doista stoji odredba o zatvaranju prozora.

“Prije nego što napusti vozilo, vozač je dužan poduzeti sve mjere kojima se sprečava da vozilo krene s mjesta na kojem je ostavljeno ili da ga neovlaštene osobe stave u pokret (isključiti rad motora, zatvoriti prozore, zaključati vozilo i ključeve uzeti sa sobom i sl.)”, stoji u članku 88. Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

- Valjda više od tog policajca želim ostaviti svoj automobil sigurnim - zaključuje Melita.

Izvor iz Ministarstva unutarnjih poslova, kao i više policajaca, potvrđuju nam kako je unatrag nekoliko godina neslužbeni naputak, bez ikakvog pisanog traga, da policajci što više pišu novčane kazne kako bi se punio državni proračun.

- Stvarno je besmisleno da treniramo strogoću i držimo se zakona ko pijan plota na benignim prekršajima. Davno nam je rečeno da se u postaju nakon odrađene smjene ne smijemo vratiti bez pet, šest ispisanih kazni - kaže nam prometni policajac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.