Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bjegunac imao metak u cijevi, a pokušao je i silovati djevojku

None Foto: Facebook

Damir Šišaković (34) predao se u krčkom policajcu. Iako je, doznajemo, bio spreman na sve, kad je shvatio da ispred sebe ima stabilnijeg i upornijeg, odbacio je pištolj...

Damir Šišaković (34) predao se u ponedjeljak krčkom policajcu. Iako je, doznajemo, bio spreman na sve, kad je shvatio da ispred sebe ima stabilnijeg i upornijeg, odbacio je pištolj i dignuo ruke u zrak. Metak je bio u cijevi njegova pištolja.

- Situacija nije bila ni bezopasna ni jednostavna. Nasreću, policajac je bio iskusan te je uhićenje odradio profesionalno i smireno – doznajemo iz policijskih izvora.

Čini se da je tijekom Šišakovićeve slobode izbjegnuto više tragedija. No ne i pokušaj silovanja.

Prema nekim informacijama, Šišaković je u samo nešto manje od 48 sati otkako je bio u bijegu počinio nekoliko kaznenih djela. Među njima i pokušaj silovanja djevojke u šumi između Žgombića i Kremenića kraj Malinske. Odbjegli zatvorenik, koji je u zatvoru u Sisku izdržavao kaznu zbog pljačke kladionice, u noći na nedjelju klupicom je raširio šuplje rešetke na prozoru ćelije.

Trojici cimera zaprijetio je da ne smiju obavijestiti pravosudnog policajca. Provukao se kroz raširene rešetke i skočio s visine od oko sedam metara. Da je u bijegu, pravosudni policajac vidio je tek nekoliko sati kasnije. Šišaković je u Malinskoj na Krku bio s prijateljem Ivanom Dejanovićem Deskom. Zasad za javnost nisu poznati detalji gdje su se našli, je li Desko po njega došao u Sisak te gdje je i od koga Šišaković nabavio pištolj.

Zbog zaštite žrtve, javnosti neće biti poznate ni pojedinosti oko pokušaja silovanja. Čini se tek kako se djevojka uspjela spasiti, no prema nekim informacijama, Šišakovića i Dejanovića prijavio je građanin koji je bjegunca prepoznao jer je njegove fotografije vidio u novinama. Vijest da se Šišaković nalazi u njihovu kraju brzo se proširila Malinskom. Stanovnici su odahnuli kad su čuli da je uhićen. Osim Šišakovića, policija zbog pokušaja silovanja obrađuje i njegova prijatelja.

Policija šuti do kraja istrage

Ako utvrde da u tome nije sudjelovao, čeka ga kaznena prijava zbog pomaganja bjeguncu. Službene informacije policija ne želi davati do okončanja istrage.

Šišakovića će prepratiti u istražni zatvor. Pravosudni policajci se nadaju da će eventualno suđenje zbog pokušaja silovanja, ali i izdržavanje ostatka kazne čekati u zatvoru koji ima bolje sigurnosne uvjete od zatvora u Sisku.

Šišaković je u sisačkom zatvoru bio na odluživanju jednogodišnje kazne zbog pljačke kladionice u svibnju 2014. Ostalo mu je još sedam mjeseci. Na suđenju se pokajao i ispričao djelatnicama zbog pretrpljenog straha.

- Ne želim reći tko je sa mnom bio u krađi zbog prijetnji mojoj djevojci. Iz Zagreba smo išli u Split, a u Karlovcu smo stali jer više nismo imali novca za gorivo i cestarinu. Kupio sam plastični pištolj, opljačkali smo kladionicu i podijelili zaradu. Ja sam stajao kod vrata i smirivao kolegu - kazao je na sudu Šišaković. Na Facebooku se za Uskrs požalio kako ga nitko od rodbine nije kontaktirao te je zahvalio prijateljima koji su mu čestitali.

Iz zatvora sigurno nije pobjegao zbog uvjeta i nesnosnih vrućina iz ćelije koja je na drugom katu, ispod deke, u kojoj je temperatura vjerojatno dosegla i više od 40 stupnjeva.

Kažu da jako dobro poznaje rad u zatvorskom sustavu, zna da ima manjka pravosudnih policajaca i da je nemoguće sve kontrolirati čitav dan. A sudeći po tome kako je pobjegao, dobro je proučio sigurnosne propuste.

'Nikad nije smio ni doći u zatvor u Sisku'

- Šišaković nikad nije smio ni doći u zatvor u Sisku, za koji se zna da nema nikakve sigurnosne uvjete. Znalo se i da je problematičan. Dok je bio u istražnom zatvoru u Karlovcu, radio je probleme i divljao, zbog čega su ga morali i vezati. No u Remetincu, u Centru za psihosocijalnu dijagnostiku, odlučili su ga poslati u Sisak. Znaju koliko malo je policajaca u odnosu na broj zatvorenika... i poslati jednog takvog u Sisak je suludo – komentirali su nam pravosudni izvori.

Komentari (145)
  • To se u svijetu rjesava drugacije uperis pistolj u policajca i nema te vise

    12. 7. 2016,   19:21
  • I mi smo sad ovo procitali i shvatili da je pandur riskira svoj zivot za nista, pa ovaj je vanka za manje od godinu dana

    12. 7. 2016,   19:32
  • Lik uperi pištolju policajca, ima metak u cijevi čak i 'ostane ŽIV?!?! Ma daj me nemoj jhebat ispalio bi cijeli okvir u njega samo da počne dizat cijev a on nek se žali poslje svetom Petru.

    12. 7. 2016,   20:09