Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bjegunac iz zatvora razbio dva policijska automobila

None Foto: Robert Anić

Filmska potjera: Natjeran u škripac zaustavio je vozilo i nastavio trčati kroz dvorišne ograde u Pribislavcu. Kod ograde je pao i svladali su ga

Međimurska policija u nedjelju je oko podneva ušla u trag bjeguncu (28) iz Mačkovca jer se nije vratio u zatvor na odsluženje kazne. Policajci su ga htjeli zaustaviti, ali se muškarac automobilom dao u bijeg. Mijenjao je smjer kretanja pa u izbjegavanju potjere i uslijed naglog kočenja, policijski automobil udario u stražnji dio bjegunčevog automobila. Nakon toga muškarac je lijevom stranom automobila udario u desnu stranu drugog policijskog auta, koji ga je namjeravao preteći i zaustaviti. Natjeran u škripac ipak je zaustavio vozilo i nastavio trčati kroz dvorišne ograde u Pribislavcu. Kod jedne od ograda je pao i svladan uz sredstva prisile. Zadobio je ozljede lica. Kod njega je pronađeno oko četiri grama droge i nekoliko čip kartica, a u pretrazi stana sedam mobitela, četiri simpa start paketa, dva skupocjena sata i druge stvari koje upućuju na izvršenje imovinskih delikata. Isto tako, na automobilu su bile nepripadajuće registarske pločice. Bjegunac je prepraćen u Kazneni zatvor u Varaždin, a dodatno će odgovarati za nekoliko kaznenih djela.

Komentari (4)
  • baš fino. onda budu ga osudili na još dva-tri mjeseca zbog krađe, pa deset-15 dana zbog sudara s policijskim autima, pa budu ga opet pustili na vikend ili godišnji odmor i tak... igraju se mačke i miša.

    11. 1. 2009,   15:34
  • Ma super! Samo naprijed! U biti, ja uopće ne vidim razlog zbog čega u hrvatskim zatvorima, u ime humanosti i ljudskih prava, ne bi uveli kolektivni godišnji za sve zatvorenike, te posebno zimske i posebno ljetne praznike, uz naravno, državno plaćanje pansiona za zimovanje i ljetovanje iz džepova poreznih obveznika! A poslije, kad praznici prođu, neka se malo zaigra ona stara igra \"žace i lopova\", i baš će nam svima biti zanimljivo!

    11. 1. 2009,   17:48
  • treba renovirati goli otok,budući da su ovi moteli od zatvora prebukirani

    11. 1. 2009,   18:43