Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bjegunca iz zatvora ulovili dok se šetao u časničkoj uniformi

Ante D. (39) iz Ivanić Grada još 2015. osuđen je na godinu i 10 mjeseci zatvora zbog dvije prevare, kaznu je trebao odslužiti u dubrovačkom zatvoru

Zagrebačka policija prošlog je tjedna ulovila višestrukog prevaranta i bjegunca iz zatvora dok je šetao gradom. Ante D. (39) iz Ivanić Grada još 2015. osuđen je na godinu i 10 mjeseci zatvora zbog dvije prevare, kaznu je trebao odslužiti u dubrovačkom zatvoru, no 18. veljače 2016. njegov odvjetnik zatražio je privremeni prekid izdržavanja kazne zbog Antinog lošeg zdravstvenog stanja. Sud je odobrio prekid od 35 dana, no Ante se 'zaboravio' pojaviti u zatvoru i za njim je raspisana tjeralica. 

Ante je 29. studenog Zagrebom šetao u uniformi Hrvatske vojske, a policajcima koji su ga zaustavili rekao je kako nema dokumente i dao im lažno ime. 

- Policajci iz ophodnje su ubrzo utvrdili da se imenovana osoba u to vrijeme nalazila u obiteljskom stanu te su Antu uhitili i dan kasnije priveli u dubrovački zatvor kako bi do kraja odslužio kaznu - rekao je glasnogovornik Županijskog suda u Dubrovniku, sudac Pero Miloglav, javlja Slobodna Dalmacija.

Komentari (1)
  • Možda je branitelj iz 1991g ?

    4. 12. 2018,   02:57