Obavijesti

News

Komentari 3

Bjelovar otpisuje 2,5 milijuna kuna duga tvrtki i građana

Bjelovar otpisuje 2,5 milijuna kuna duga tvrtki i građana
1

Odgovarajući na pitanje vijećnice vladajućega HDZ-a Višnje Biljan, Željka Vizi je rekla i da je Grad Bjelovar, prije odluke o otpisu tražbina, poduzeo sve pravne mjere kako bi se naplatio

VIDEO

Grad Bjelovar otpisat će 2,5 milijuna kuna nenaplaćenih tražbina koje se većinom odnose na najam poslovnih prostorija i komunalnu naknadu od tvrtaka koje su završile u stečaju te su izbrisane iz sudskog registra u posljednje tri godine, istaknula je u ponedjeljak na aktualnom satu sjednice Gradskog vijeća voditeljica odsjeka za naplatu i pravne poslove Grada Bjelovara Željka Vizi.

Odgovarajući na pitanje vijećnice vladajućega HDZ-a Višnje Biljan, Željka Vizi je rekla i da je Grad Bjelovar, prije odluke o otpisu tražbina, poduzeo sve pravne mjere kako bi se naplatio. Dodala je da će iznos biti još veći do kraja ove godine s obzirom na to da je u posljednje vrijeme bilo dosta stečajeva.

U vezi s otpisom dugova fizičkih osoba, voditeljica Vizi je istaknula da je njihov udio mnogo manji te kako je najčešće riječ o zastari, smrti dužnika i odricanju od prava nasljedstva, a pojedinačni iznosi nisu veći od pet tisuća kuna.

Bjelovarski proračun povećan na 168,7 milijuna kuna

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gradski vijećnici s 14 glasova za i osam protiv u ponedjeljak popodne prihvatili su prvi ovogodišnji rebalans proračuna Grada Bjelovara kojim je prihodovna strana povećana za 7,2 milijuna, na 168,7 milijuna kuna, a viši prihodi očekuju se od poreza te EU fondova.

- Očekujem da ćemo ove godine imati minimalno pet rebalansa proračuna jer se javljamo na svaki raspisani natječaj za EU fondove, a svaki put kada prođemo radit ćemo rebalans. Uvjeren sam da će ovogodišnji proračun biti 20 do 30 milijuna kuna veći u odnosu na realizaciju proračuna iz 2017. godine, a očekujem i da ćemo iz EU fondova povući više od 50 milijuna kuna - istaknuo je bjelovarski gradonačelnik Dario Hrebak (HSLS).

Liberali uz pomoć HDZ-a, HSS-a i Akcije bjelovarsko-bilogorske, lokalne stranke bivšega bjelovarskog gradonačelnika Antuna Korušeca, imaju većinu glasova u Gradskom vijeću.
Jasna Višnjević iz oporbenoga HNS-a rekla je da oporba ne može prihvatiti rebalans jer proračun i dalje smatra 'prenapuhanim', a Nenad Nekvapil iz oporbenoga SDP-a ironično je ustvrdio kako je u Bjelovaru "sve super otkako je došla nova vlast, a jedini je problem što mladi i dalje odlaze".

 Pročelnica Upravnog odjela za financije i javne prihode Mirela Bašić rekla je da je na računu Grada Bjelovara trenutačno 4,5 milijuna kuna te da je u siječnju prihod od poreza povećan osam posto ne računajući novac od fiskalnog izravnanja s državne razine. 

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Uhitili muškarce koji su tvrdili da je Danka kod njih; Na imanju su pronašli podzemne kanale

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag