Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bježali iz zatvora? Policija u Venezueli ubila 29 zatvorenika

Dvadeset i devet zatvorenika ubijeno je, a 19 policijskih dužnosnika je ranjeno u sukobu do kojeg je došlo u zatvoru u središnjoj Venezueli, novodno pri pokušaju bijega

Do incidenta je došlo u gradu Avcarigua, u državi Portuguesa, 350 km udaljenom od glavnog grada Caracasa. Došlo je do pucnjave i eksplozije granata, napisao je na Twitteru novinar Daniel Colina.

Dvadeset i devet zatvorenika ubijeno je, a 19 policijskih dužnosnika je ranjeno u sukobu do kojeg je došlo u zatvoru u središnjoj Venezueli, za kojega je jedan dužnosnik ustvrdio da je izbio pri pokušaju bijega, dok nevladine organizacije za zaštitu ljudskih prava slučaj opisuju kao masakr.

Ranjeni su odvezeni u lokalnu bolnicu, gdje je i velik broj pripadnika snaga sigurnosti, objavila je tv postaja NTN24.

Nevladina organizacija OVP objavila je pak da su vlasti počinile "masakr".

Nemiri su česti u pretrpanim zatvorima u Venezueli pa je tako 39 ljudi ubijeno 2017 u zatvoru u državi Amazoni, a 68 godine 2018. u policijskoj postaji blizu Caracasa, objavila je organizacija za ljudska prava OVP.  

U Venezueli je u tijeku žestok politički sukob između predsjednika Nicolasa Madura i Juana Guaidoa, koji se proglasio privremenim predsjednikom, u čemu je dobio potpori oko 50 zemalja uključujući Sjedinjene Države.

Komentari (1)
  • Baš se spremam turistički jeposjetiti,možda svratim nakavicu kod madura🤪❌

    25. 5. 2019,   13:52