Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bježao u Srbiju: Krijumčara migranata doveli su u zatvor

None Foto: PIXSELL 11

Još nije poznato gdje se nalazio i kuda se proteklih pet dana kretao 45-godišnjak nakon što je napustio tonući kombi s migrantima pri čemu je jedna migrantica poginula

Srbijanski državljanin (45) osumnjičen da je prošlog tjedna vozio kombi s 11 migranata koje je ostavio da tonu u Kupi, pa pobjegao, doveden je u istražni zatvor u Sisku, potvrdio je u subotu glasnogovornik Policijske uprave sisačko-moslavačke Dario Kačmarčik.

Osumnjičeni je uhićen u petak navečer na graničnom prijelazu Bajakovo, kada je autobusom htio prijeći u Republiku Srbiju. Njemu je već ranije sudac istrage Županijskog suda u Sisku odredio istražni zatvor koji može trajati do mjesec dana. U sisačkom se zatvoru nalaze i trojica njegovih pomagača, koji su ranije otkriveni i uhićeni na graničnom prijelazu.

imigranti | Autor: Nikola Cutuk/PIXSELL Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Kačmarčik je rekao kako još nije poznato gdje se nalazio i kuda se proteklih pet dana kretao 45-godišnjak nakon što je napustio tonući kombi s migrantima pri čemu je jedna migrantica poginula. Ustanovljeno je jedino kako je osumnjičeni u autobus za Srbiju ušao na području Grada Zagreba. 

Ostali će se detalji, kako se očekuje, rasvijetliti u daljnjem kriminalističkom istraživanju. 

Desetero migranata spašenih iz kombija zatražili su azil u Hrvatskoj, nalaze se u zagrebačkom prihvatilištu za tražitelje azila i svi su u dobrom zdravstvenom stanju.

Komentari (27)
  • A gdje se nalazio? Kod svojih jataka na području bivše S(R)AO Krajine.

    31. 8. 2019,   13:12
  • Da,i pola tih migranata iz kombija su Iranci,od čega taj mora bježat i tražit azil? Iran je jedna od najbogatijih država svijeta koja prodaje naftu,a mi im tu po Europi moramo hranit migrante, zašto??

    31. 8. 2019,   12:46
  • Bogatiji smo za 10 migranata,jupi.Čekaj, znači,netko od njih samo može zakoračit u Hrvatsku bez dokumenata mimo graničnog prijelaza i ak vikne 'Asilyum"(azil)-mora ga se voditi u prihvatilište,ne kužim.Otkad to?Zašto ih se odmah ne vrati u državu iz koje su ušli u suradnji s vlastima te države?

    31. 8. 2019,   12:43