Obavijesti

News

Komentari 21

Bandić poručio Plenkiju: Digni plaće učitelja da završi agonija

Bandić poručio Plenkiju: Digni plaće učitelja da završi agonija
1

Sedamsto učitelja i nastavnika već ima 16,43 posto veće plaće u Gradu Zagrebu. Očekujem od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da, ovih dana, to napravi na razini države, rekao je Milan Bandić za N1

VIDEO

Zagrebački gradonačelnik i predsjednik Stranke rada i solidarnosti Milan Bandić rekao je u srijedu da su za zagrebačke prosvjetne radnike već osigurana viša primanja i da to treba napraviti i na razini države.

Pogledajte video

Pokretanje videa...

02:15

- Sedamsto učitelja i nastavnika već ima 16,43 posto veće plaće u Gradu Zagrebu. Očekujem od predsjednika Vlade Andreja Plenkovića da, ovih dana, to napravi na razini države, povisi plaće šest posto i da se prekine ova agonija - rekao je Bandić za N1 televiziju uoči saborske rasprave i sastanka Kluba Stranke solidarnosti i rada.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Rekao je da mu je žao učitelja, roditelja i djece, jer se bespotrebno muče.

'Idemo li na izvanredne izbore? Još uvijek nismo u toj fazi...'
'Idemo li na izvanredne izbore? Još uvijek nismo u toj fazi...'

Ističući da je cijeli život posvetio Zagrebu i domovini, ponovio je da su za Hrvatsku važna tri prioriteta: demografska obnova, znanje i obrazovanje te rad i zapošljavanje. 

Ocijenio je kako to zna premijer Plenković, a ne zna ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak. Nju je optužio da ucjenjuje premijera te da je bila protiv besplatnih udžbenika i povećanja plaće.

- Paradoks je da je ministrica i koalicijski partner premijera, a 50 posto krivice snosi sam - rekao je Bandić odbacivši tezu da se on pridružio ucjenama.

Marić o štrajku: Nastavit ćemo dijalog, a gledamo cijeli sustav
Marić  o štrajku: Nastavit ćemo dijalog, a gledamo cijeli sustav

- Kad smo u proljeće tražili besplatne udžbenike, bila je slična situacija i premijer je presjekao. Imamo besplatne udžbenike zahvaljujući Stranci rada i solidarnosti. Sada očekujemo ponovno od premijera da čita te prioritete jer su uvjet razvoja Hrvatske - istaknuo je. Premijera je pozvao da zajedno nastoje provesti ta tri prioriteta, "a ne da se bore za fotelje".

Bandić je u ponedjeljak sa stručnog skupa učitelja Plenkoviću uputio zahtjev da osigura "više plaće učiteljima ili više neće biti ove Vlade". Isti dan, nakon sjednice Predsjedništva stranke je rekao kako "Vlada ima apsolutno povjerenje njegove stranke dok god budu realizirali projekte za boljitak građana" i da će "zadnji napustiti koaliciju".

Plenković je pak istaknuo da 'ucjena nema, a rješenja ima' pa će se o svemu razgovarati.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a