Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blaženka Divjak: Zakon je u proceduri, nitko nije izostavljen

None Foto: Matija Habljak/PIXSELL

Za razliku od svih koji su o tome samo pričali, mi smo se prihvatili posla, osigurali sredstva i uvodimo promjene, danas u zbornice, a od jeseni u učionice, poručila je Divjak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak priopćila je u petak, opovrgavajući navode GOOD inicijative o odustajanju od Cjelovite kurikularne reforme, da su izmjene Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj i srednjoj školi u saborskoj proceduri, te da se u njima po prvi puta spominju kurikularni dokumenti koji su razvijaju.

Divjak je napomenula kako je, da bi olakšali traženje, u prilogu izvadak iz Zakona u kojemu su dokumenti posebno istaknuti.

KOMENTIRALI OBJAVU 'Ministrica ispravila tipfeler. Da tako svi slušaju glas naroda...'

- Zašto te izmjene nisu uvedene u Zakon u ranijim izmjenama, počevši od 2014. nadalje, pitanje je za neke druge - stoji u ministričinom odgovoru.

Prve edukacije koje su međunarodni eksperti održali za naše mentore su vezane uz rješavanje problema, rad s učenicima s teškoćama i darovitim učenicima. Mentori to sada integriraju s pristupima koje su razvili u Hrvatskoj i prenose tisućama učitelja i nastavnika u okruženju za učenje.

NOVI ZAKON U SABORU Vlada uvodi red u studentske poslove, bit će i stroži nadzor

- Dakle, nitko nije izostavljen, štoviše, pristupi za rad s posebnim skupinama učenika su unaprijeđeni i primjenjuju se - ističe Divjak.

Uvođenje Cjelovite kurikularne reforme u 72 škole u eksperimentalnom programu "Škola za život“ financirano je iz državnog proračuna, Europskog socijalnog fonda te od Europske komisije kroz pomoć strateškim reformama u iznosu od 200 milijuna kuna.

Za razliku od svih koji su o tome samo pričali, mi smo se prihvatili posla, osigurali sredstva i uvodimo promjene, danas u zbornice, a od jeseni u učionice, poručila je Divjak.

BLAŽENKA DIVJAK O natječajima za ravnatelje: Izmjene Zakona idu u Sabor

Dodala je kako će s veseljem odgovoriti na sva daljnja konstruktivna pitanja i pozvala članove GOOD inicijative na konstruktivnu razmjenu stavova i ideja, jer "rješavanje problema i kritičko promišljanje temelj su promjena koja želimo u našim školama, ali i u pristupu reformi obrazovanja".

Boris Jokić: 'Reforma ne smije biti alat za nečiji PR za političke ciljeve'

Predstavnici GOOD inicijative održali su u petak prosvjed pred Ministarstvom znanosti i obrazovanja na kojem su ustvrdili da se odustalo od Cjelovite kurikularne reforme i postavili pitanje "Kako to, ministrice Divjak?".

Komentari (3)
  • ako ne izbacite crkvu iz škola niste ništa pametno učinili,ni jednom djetetu ne treba ispiranje mozga i učenje kako mrziti drukčije od sebe

    3. 6. 2018,   13:05
  • Ako je moguće biti licemjerni kršćanin, je li moguće biti licemjerni antifašist?

    1. 6. 2018,   22:18
  • Tebe mi je pun ....!!

    1. 6. 2018,   19:49