Obavijesti

News

Komentari 6

Blaženka tražila prijateljicu 40 godina i našla je u - Americi...

Blaženka tražila prijateljicu 40 godina i našla je u  - Americi...
1

Nakon objave priče o potrazi za Blaženkom na portalu Novog lista, prepoznala ju je njena prijateljica i javila joj da je traži Verica. Prijateljice iz mladosti već su se čule i telefonom

VIDEO

Što mogu reći, nego da život doista piše priče. Ovog puta sa sretnim završetkom, s osmijehom na licu rekla je za Novi list Blaženka Međeši, djelatnica Tiska, otkrivajući detalje njene četiri desetljeća duge priče o pravom prijateljstvu. Naime, ona je Blaženka koju je jedna Riječanka, koja sada živi u SAD-u, odlučila potražiti nakon četiri desetljeća otkako su se posljednji put vidjele.

Njezina je kći na Redditu objavila staru fotografiju uz molbu da se jave oni koji nešto znaju o gospođi koja se zove Blaženka, a koja je pohađala Pedagošku gimnaziju "Vladimir Nazor".

- Prošlo je već 40 godina otkad su zadnji put pričale i moja majka pokušava je pronaći i stupiti s njom u kontakt. Nadamo se da bi na internetu mogli pronaći tragove koji će nam omogućiti da se ponovo čuju. Obje su iz Rijeke - napisala je Blaženkina kći na Redditu.

Majka i kći napomenule su da razmišljaju čak i o unajmljivanju privatnog detektiva kako bi došli do majčine srednjoškolske prijateljice.

Prijateljica gospođe Blaženke prepoznala ju je na fotografiji objavljenoj na portalu Novog lista i javila joj da je Verica traži. Gospođa Blaženka već se telefonom čula s prijateljicom Vericom u SAD-u.

- Jako me sve skupa iznenadilo, pogotovo da ćemo se uspjeti povezati nakon toliko godina. Sve skupa me vratilo toliko godina u prošlost. Možete zamisliti koliko mi je cijela ova priča emotivna - rekla je Međeši za Novi list ne skidajući osmijeh s usana i dodala: 'Bile smo k'o sestre, stalno smo se družile, ona bi dolazila kod mene, ja kod nje doma. Verica je bila jako komunikativna i vedra osoba. Sjećam se i da je jako lijepo svirala harmoniku pa je sa sestrom sudjelovala i na natjecanjima'.

Međutim, Verici, rođenoj Mitevski, majka se u međuvremenu odselila u SAD.

- Ona je još neko vrijeme ostala u Rijeci, ali srce ju je vuklo k majci. Sjećam se da mi je u jednom trenutku rekla: Blaženka, ja ću otići u Ameriku. I tako je otišla. Otada se nismo čule, jedino mi je nekoliko godina nakon toga poslala fotografiju sa svog vjenčanja. Međutim stalno sam razmišljala o njoj, toliko mi je bila draga. Stvarno smo bile kao sestre, tako da me sve ovo stvarno jako emotivno vratilo u prošlost. I Verica mi je sada, kad smo se konačno čule, rekla da me tražila jer sam joj bila iskrena prijateljica - rekla je Međeši te dodala kako su se prijateljice dogovorile da će Verica, kada bude u mogućnosti, doći u Rijeku.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 6
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim
NOVI PROBLEMI U PREGOVORIMA

Ako osam zastupnika manjina ostane jedinstveno, HDZ ne može do većine s Domovinskim

Osam manjinskih zastupnika želi s Andrejom Plenkovićem, ali micanje 3 zastupnika SDSS-a je uvjet Domovinskog pokreta. Bez podrške i ostalih pet, HDZ ne može do većine. A bez manjina gubi i dva HSLS-ova glasa...
Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti