Obavijesti

Promo sadržaj

Blitz-Cinestar dobio nagradu za najboljeg kinoprikazivača

Blitz-Cinestar dobio nagradu za najboljeg kinoprikazivača
4

Nagradu „International Exhibitor of the Year“ preuzeo je Hrvoje Krstulović na kongresu CineEurope u Barceloni

Međunarodna kinematografska udruga (UNIC) proglasila je Blitz-CineStar najboljim kinoprikazivačem u Europi u 2019. godini. Nagrada „International Exhibitor of the Year“ uručena je Blitz-CineStaru na kongresu CineEurope u Barceloni uz obrazloženje da je riječ o kompaniji koja podiže ljestvicu u industriji i ostvaruje kontinuiran rast. Posebno su istaknuli kako Blitz-CineStar svojoj publici pruža najbolji mogući kino doživljaj, stavljajući u prvi plan stalnu inovaciju, zbog čega je Blitz-CineStar i postao jedan od vodećih te najbrže rastućih kino lanaca u regiji i Europi.

Nagradu je u ime Blitz-CineStara preuzeo Hrvoje Krstulović, suosnivač i član uprave Blitz-CineStara, koji je sudjelovao na kongresu CineEurope u Barceloni, najdugovječnijem i najuspješnijem europskom kongresu za velike, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Nakon preuzimanja nagrade za najboljeg europskog kinoprikazivača, Krstulović je izjavio:

Ovo je kruna našeg poslovanja i priznanje cijelom našem timu da smo u proteklim godinama radili izvrstan posao. Letvicu smo kontinuirano postavljali na višu razinu, a ključna je bila naša želja da posjetiteljima ponudimo najbolje moguće kino iskustvo. Nećemo stati na tome jer tim koji stoji iza uspjeha Blitz-CineStara povezuje ogroman entuzijazam i ljubav prema filmu, prema kinu i prema pomicanju granica u kinoprikazivaštvu. Zato želim zahvaliti upravo njima, mojim kolegama i prijateljima. Ovo je priznanje za sve nas, za ono što radimo i volimo. Također hvala našim poslovnim partnerima i našim vjernim posjetiteljima bez kojih ovaj uspjeh ne bi bio ostvariv.“

Blitz-CineStar nastao je zajedničkim ulaganjem tvrtke Kieft & Kieft¸ njemačkog kinoprikazivača, te tvrtke Blitz film i video distribucija, vodećeg distributera filmova u Hrvatskoj i susjednim državama. Od svog osnutka 2003. godine pa sve do danas Blitz-CineStar kontinuirano provodi investicijski ciklus, zbog čega se uspješno pozicionirao kao najveći i najuspješniji kinoprikazivač u regiji. CineStar Grupa u Hrvatskoj i regiji broji ukupno 23 multipleksa, uključujući i onaj u Beogradu koji se uskoro otvara, a raspolaže s 145 digitalnih dvorana i više od 23.000 sjedala. Sve to prati i povećanje broja posjetitelja, koji je porastao na gotovo pet milijuna godišnje. 

Sve je započelo prije šesnaest godina, s gradnjom prvog multipleksa CineStar Zagreb s 13 dvorana i 2.940 sjedala, a koji je i danas najveći multipleks u regiji i kojeg je Film Journal International uvrstio u „15 veličanstvenih“ u svom izdanju povodom 15. Cinema Expo. Daljnjim širenjem u zemlji i regiji te stalnim unapređivanjem usluga i tehnologija Blitz-CineStar je postao jedan od najprepoznatljivijih brendova. Dobitnik je sedam Superbrands nagrada, uključujući i Superbrands Exclusive, kao i nagrada Best Buy Awards te Best Buy Award Millennials 2018. Prošle godine dobio je i nagradu za najbolje novoizgrađeno kino u Europi, a koju je osvojilo najveće dalmatinsko kino – CineStar 4DX Mall of Split.

 
O CineEurope

CineEurope 2019. održan je između 17. i 20. lipnja u Centru Convencions Internacional Barcelona (CCIB) u Barceloni. CineEurope je najdugovječniji i najuspješniji europski kongres i trgovački sajam za glavne, regionalne i nezavisne filmske profesionalce. Na CineEuropeu se prikazuju ekskluzivne projekcije i prezentacije proizvoda o nadolazećim filmovima i trendovima u filmskoj i kinematografskoj industriji, organiziraju se seminari i CineEurope trgovački sajam. CineEurope je službeni kongres UNIC-a (International Union of Cinemas).
 
O UNIC-u
 
International Union of Cinemas (UNIC) je međunarodna kinematografska udruga za kino trgovinu i kino prikazivače, a svojim djelovanjem pokriva 37 zemalja.
 
O Film Expo Group
 
Film Expo Group je glavni organizator evenata u filmskoj industriji. Produciraju CineEurope koji se održava u Barceloni, ShowEast koji se održava u Miamiju i CineAsia koji se održava u Hong Kongu.
 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!
24 ORANŽ

Samo uz LIDL Plus aplikaciju ostvarite ekskluzivan popust na Oranž digitalnu pretplatu!

24 Oranž unutar Lidl Plus aplikacije! Skinite aplikaciju, prijavite se i uživajte u popustima i pogodnostima Lidl Plus korisnika. Dodatno, kao Lidl Plus korisnik možete kupiti 24 Oranž po ekskluzivnoj cijeni i dobiti Lidl vaučer od 15 € i brojne druge kupone i popuste.

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje
PROMO

PPS Galeković – kružnim poslovanjem do prirodnih proizvoda za eko grijanje

Gala peleti i briketi ekološka su rješenja za grijanje koja objedinjuju visoku učinkovitost, financijsku dostupnost te praktičnost za svakodnevnu uporabu. Cijeli proces proizvodnje Gala peleta je automatiziran
Zbirne liste pravovaljanih lista za izbor članova u europski parlament iz RH
PROMO

Zbirne liste pravovaljanih lista za izbor članova u europski parlament iz RH

Na osnovi članka 18. stavka 1. Zakona o izboru članova u Europski parlament iz Republike Hrvatske („Narodne novine“, broj 92/10, 23/13 i 143/13), Državno izborno povjerenstvo Republike Hrvatske, utvrdilo je i objavljuje: