Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Šokantna snimka: ISIL srušio helikopter s ruskim pilotima

None Foto:

Ruski piloti-instrukori su bili na zadatku u sirijskom helikopteru Mi-25, a istovremno su istočno od Palmire borci organizacije Islamska država pokrenuli ofenzivu

Dva ruska pilota helikopetra poginula su u petak blizu Palmire, kada je srušen sirijski helikopter u kojem su letjeli, objavilo je u subotu rusko ministarstvo obrane.  

Od kada je Rusija u rujnu 2015. pokrenula bombardiranja kojima podržava svog saveznika Bashara al-Assada, poginulo je 12 ruskih vojnika.

"Osmog srpnja su piloti-instrukori bili na zadatku u sirijskom helikopteru Mi-25, a istovremno su istočno od Palmire borci organizacije Islamska država pokrenuli ofenzivu", objavilo je ministarstvo obrane u priopćenju koje prenose ruske novinske agencije.

"Nakon što su potrošili streljivo i bili na povratku, helikoper su napali teroristi. Helikopter je pao na teritorij pod kontrolom Sirije. Posada je mrtva", piše u priopćenju.

Komentari (32)
  • Stražnji rotor je vrlo slaba točka na svakom borbenom helikopteru.Srečom rusi su rješili i taj nezgodan problem, a helikopter je Kamov Ka-50/Ka-52 Aligator.Rješenje je vrlo jednostavno nema više stražnjeg rotora, zato je tu dvostruki centralni rotor.Inače to je odličan helikopter, jedini na svijetu koji ima katapultirajuča sjedala kao u nekom borbenom avionu.Da su poginuli piloti letili u tom modelu, ne bi se niti ogrebali jel katapultirajuče sjedalo glavu čuva. https://www.youtube.com/watch?v=t3O801sVuVo https://www.youtube.com/watch?v=0oixIcGRG0U

    10. 7. 2016,   12:48
  • Što je najgore, da nije pogođen repni rotor, gotovo sigurno ne bi pao.

    10. 7. 2016,   11:39
  • Bolje da su poginuli u padu, nego nakon njega...

    10. 7. 2016,   11:35