Obavijesti

News

Komentari 20

Blokirano je 5 posto državnih službenika i namještenika

Po podacima Fine i Ministarstva uprave, ovrha na novčanoj tražbini po računu provodi se nad 2765 državnih službenika i 187 namještenika, priopćio je sindikat

VIDEO

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Hrvatske upozorio je u utorak da je trenutno blokirano gotovo pet posto državnih službenika i namještenika

Po podacima Fine i Ministarstva uprave, ovrha na novčanoj tražbini po računu provodi se nad 2765 državnih službenika i 187 namještenika, priopćio je sindikat.

Budući da, prema podacima iz Statističkog prikaza Ministarstva uprave od srpnja 2017. godine, u državnoj upravi radi 55.407 državnih službenika i 4009 namještenika, odnosno 59.416 zaposlenika, broj blokiranih zaposlenika državne uprave iznosi 4,97 posto, pri čemu je podjednak postotak blokiranih službenika (4,99) i namještenika (4,66).

Tom broju treba dodati minimalni broj od 265 ovrha koje nad plaćom službenika i namještenika provodi poslodavac, a koji je vjerojatno veći s obzirom da je kroz Centralni obračun plaća (COP) ovrhu moguće unijeti sa šifrom obustave, pa se ne zna jesu li neke od evidentiranih obustava u stvari ovrhe.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Također, po podacima Centra za ovrhe, u državnim tijelima su 22 državna službenika nad kojima se provodi ovrha na imovini, jedan namještenik i dva pravosudna dužnosnika.

Fina provodi ovrhu i nad 16 pravosudnih dužnosnika, sedam dužnosnika i 59 zaposlenika bez rasporeda, pa samim time i bez oznake nalazi li se u statusu službenika, namještenika ili dužnosnika.

Ti podaci pokazuju da zaposleni u državnoj upravi, usprkos sigurnim i redovitim plaćama, nisu imuni na pojavu "ograničenja financijskog suvereniteta" i dugotrajne nemogućnosti raspolaganja dijelom mjesečnih primanja, ističe sindikat.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca
TUČNJAVA U KLAIĆEVOJ

VIDEO Frka u Zagrebu, policajci s dugim cijevima izašli na teren! Uhićeno je četvero stranaca

Veća grupa stranih državljana se pred zatvaranje sukobila s vlasnikom kafića u Klaićevoj ulici u ponedjeljak navečer. U policijsku postaju je privedeno njih četvero, potvrdila nam je zagrebačka policija

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!
TRAGEDIJA

Albanka koja je kod Dubrovnika usmrtila brata i sestru jurila je u svom BMW-u čak 170 na sat?!

Albanki Klevisi Ymeri (29) određen je jednomjesečni istražni zatvor
Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto
NAGLA PROMJENA VREMENA

Pogledajte nevrijeme koje stiže u Hrvatsku: Moguće i jače oluje. U Zagrebu je drvo palo na auto

Čitatelji su nam poslali fotografije sa Žitnjaka gdje je stablo palo na parkirani automobil. Promjenu vremena prati i velik pad temperature, koja je za 20-ak Celzija niža nego jučer u isto vrijeme na sjeveru zemlje