Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Blokirao zakon koji bi dopustio tužbe protiv Saudijske Arabije

None Foto: JONATHAN ERNST

Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike potpore zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka

Američki predsjednik Barack Obama stavio je u petak veto na zakon koji bi omogućio obiteljima žrtava terorističkih napada 11. rujna da tuže Saudijsku Arabiju, rekavši da bi zakon naštetio interesima američke sigurnosti.

Obama je rekao u priopćenju kako bi zakon mogao dovesti do tužba protiv američkih dužnosnika za akcije stranih skupina koje primaju američku pomoć, vojnu opremu ili obuku te da bi naštetio suradnju sa saveznicima u borbi protiv terorizma i drugim pitanjima.

Zakon Pravda protiv pokrovitelja terorizma usvojen je u Kongresu početkom mjeseca uoči 15. obljetnice terorističkih napada na SAD 11. rujna 2001.

Kongres bi mogao prevladati veto dvotrećinskom većinom glasova u oba doma što je vrlo vjerojatno zbog velike potpore zakonu koju pružaju i republikanska i demokratska stranka.

Članovi obitelji žrtava terorističkih napada 2001. već dugo žele tužiti Saudijsku Arabiju tvrdeći da su postojale veze između kraljevstva i terorističke organizacije al Qaede koja je izvršila napade.

Komentari (25)
  • Saudijska Arabija finansira velikim dijelom ISIL i ekstremne muslimane te širenje Islama na zapad a postoji povezanost i sa napadom 11.9. te bi sad mnogima trebalo biti jasno što čine Ameri i koja je njihova politika.

    24. 9. 2016,   09:36
  • Vrana vrani oči ne kopa ! ..Još samo jedan dokaz koliko je u teorijama zavjere zapravo istine međutim u svemu tome najopasnije je istina koja ima još jednu izreku " Kada gofno pogodi ventilator ....." Tada više nema povratka a to znaju ovakvi poput Obame i oko njega !

    24. 9. 2016,   06:11
  • Najmoćniji svjetski teroristi, SAD, Saudijska arabija i crni dobitnik nobela za mir. Fuuuuj.

    24. 9. 2016,   07:14