Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bludni kongresnik prijavio se u kliniku za psihološku pomoć

None Foto: Big Government 4

Antony Weiner kaže da se želi izliječiti od bezobzirnog online komuniciranja sa ženama. Njegovi protivnici smatraju da samo ne želi dati ostavku pa se 'izmotava'

Bježeći od poziva da se povuče iz Kongresa, Antony Weiner, demokratski političar kojeg trese seks-skandal zbog varanja supruge preko razmjenjivanja intimnih poruka na društvenim mrežama - zatražio je slobodne dane jer se prijavio u centar za psihološku pomoć.

Tamo se, prema vlastitim riječima, želi izliječiti od bezobzirnog online komuniciranja sa ženama.

Njegova je najava uslijedila nakon što su vodeći ljudi Demokratske stranke ustvrdili kako tom 46-godišnjem političaru treba psihološka pomoć te da se mora povući iz Kongresa. Apeli da se makne i prestane dalje sramotiti stranku intenzivirani su nakon što je u petak uslijedio novi moment. Otkriveno je, naime, da je razmjenjivao sumnjive poruke i s jednom malodobnom 17-godišnjom djevojkom iz Delawarea. Vrh stranke inzistira da svojim ostankom u Kongresu Weiner samo sramoti sebe, svoju obitelj, ali i stranku. U subotu ga je nazvala Nancy Pelosi i, sudeći po priopćenju koje je kasnije objavila, njegovo objašnjenje da će uzeti slobodne dane kako bi otišao na liječenje nije je zadovoljilo.

New York Times piše kako je Weiner zadnjih dana razgovarao s terapeutom, nakon što su ga kolege upozorile da njegovo ponašanje na mreži ne pokazuje samo talent za lošu procjenu, već možda i dublji psihički problem. Weiner je priznao da je održavao nepristojnu komunikaciju sa čak šest žena na mreži.

- Kada je toliko samodestruktivan, očito ima nekih dubljih problema - komentirao je za NYT jedan od savjetnika Nency Pelosi.   

Pod pritiskom političara i medija koji objavljuju fotografije s dijelovima njegova tijela koje je slao izabranicama Wiener se, prema svjedočenju jednog njegovog prijatelja "raspada".

Weiner nije otkrio u kojoj će ustanovi potražiti ozdravljenje, ali prijateljima je najavio da će to biti klinika van New Yorka.

Komentari (2)
  • Ma da, danas se svaki frajer koji prevari ženu ide liječiti od ovisnosti o seksu. Nije to nikakva bolest, to je jednostavno sebičnost i samoživost.

    12. 6. 2011,   14:36
  • Zamislite da nelustrirani sabor da ostavku....

    12. 6. 2011,   13:58