Obavijesti

News

Komentari 3

Boeing mora rebrendirati i srediti sporni avion 737 MAX

Boeing mora rebrendirati i srediti sporni avion 737 MAX
1

Čelnik Boeinga Dennis Builenburg priznao je u međuvremenu da su nesreće možda prouzročili problemi sa softverom, preuzimajući odgovornost za njihovo uklanjanje

VIDEO

Američki predsjednik Donald Trump pozvao je proizvođača zrakoplova Boeing da popravi i rebrendira svoj zrakoplov 737 MAX, povučen iz prometa širom svijeta nakon dvije teške nesreće krajem prošle i početkom ove godine.

U nesrećama indonezijskog prijevoznika Lion Aira i etiopskog Ethiopian Airlinesa stradalo je više od 300 ljudi a sličnost među njima usmjerila je fokus pozornosti na moguće probleme u samom zrakoplovu.

Čelnik Boeinga Dennis Builenburg priznao je u međuvremenu da su nesreće možda prouzročili problemi sa softverom, preuzimajući odgovornost za njihovo uklanjanje.

Američki predsjednik danas je putem Twittera uputio poruku američkom zrakoplovnom divu.

„Što ja znam o brendiranju, možda ništa (mada jesam postao predsjednik!), no da sam ja na mjestu onih u Boeingu, popravio bih Boeing 737 MAX, dodao nove odlične karakteristike i rebrendirao zrakoplov, uz novo ime. Nijedan proizvod nije imao ovako velikih problema. Ali opet, što dovraga ja znam?”, napisao je Trump.

Prizemljenje zrakoplova moglo bi utjecati i na ljetnu turističku sezonu u SAD-u, budući da su neke zrakoplovne kompanije isključile Boeingov 737 MAX iz svojih letova u kolovozu, otkazujući i mnoge redovne letove.

Duboke veze između Trumpa i Boeinga

Pritom su veze između kabineta aktualnog američkog predsjednika i Boeinga prilično duboke, konstatira Reuters.

Tako je američki predsjednik najavio poreznu reformu upravo prilikom posjeta Boeingovoj tvornici u St. Louisu.

Aktualni vršitelj dužnosti ministra obrane Patrick Shanahan, za kojeg se očekuje da će biti imenovan na tu poziciju, radio je u Boeingu 31 godinu kao direktor programa putničkog zrakoplova 787 Dreamliner.

Među Trumpovim kadrovima povezanim s Boeingom trebala bi se naći i bivša američka ambasadorica pri UN-u Nikki Haley, koja bi na skupštini Boeingovih dioničara 29. travnja na prijedlog uprave trebala biti izabrana za članicu upravnog odbora.

Trump također traži od američkih saveznika da kupuju Boeingove proizvode. Ta je kompanija druga na ljestvici onih s najvrednijim ugovorima u sektoru vojne opreme - u razdoblju od 2014. do 2018. sklopila je ugovore ukupne vrijednosti 104 milijarde dolara.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.