Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bogati lovci neće moći uvoziti trofeje slonova ubijenih u Africi

None Foto: REUTERS

Trump je uzeo u obzir gotovo jednoglasno negodovanje zbog odluke koja je ponovno otvarala mogućnost američkim lovcima da se vraćaju u SAD s, primjerice, stopalima, glavama ili pak vrlo traženim slonovim kljovama

Američki predsjednik Donald Trump zamrznuo je u petak navečer dopuštenje za uvoz trofeja slonova ubijenih u Zimbabveu i Zambiji, samo 24 sata nakon što je njegova administracija izdala kontroverznu objavu o ponovnom uvođenju tih dozvola.

Udruge za zaštitu životinja i okoliša u SAD-u i čitavom svijetu digle su glas u četvrtak protiv te odluke koja se protivila zabrani uvedenoj za prethodne administracije Baracka Obame.

Predsjednik Trump objavio je na Twitteru "zamrzavanje odluke o trofejima dok ne provjeri činjenice", obećavši "ubrzo" novosti oko toga.

"Predsjednik i ja smo razgovarali i obojica mislimo da je čuvanje i održavanje životinja u dobrom zdravlju ključno. Stoga je izdavanje dozvole zamrznuto dok se odluka ne razmotri", dodao je u priopćenju Ryan Zinke, ministar prirodnih resursa.

Trump je, čini se, uzeo u obzir gotovo jednoglasno negodovanje zbog odluke koja je ponovno otvarala mogućnost američkim lovcima da se vraćaju u SAD s, primjerice, stopalima, glavama ili pak vrlo traženim slonovim kljovama.

U.S. Fish & Wildlife Service, američka savezna agencija zadužena za pitanja lova i ribolova, u četvrtak je najavila da će "izdavati dozvole za uvoz trofeja slonova ulovljenih iz zabave u Zimbabveu od 21. siječnja 2016. do 31. prosinca 2018.". To je vrijedilo i za Zambiju, po njezinoj Internet stranici.

Komentari (9)
  • Ajde Trump donesi bar jednu dobru i humanu odluku! Stop ubijanju nevinih životinja!

    18. 11. 2017,   10:54
  • neće moći?...pa nisu ni mogli...ovo tu..je htjelo to ozakoniti pa ga zbunilo što su svi protiv ..

    18. 11. 2017,   09:18
  • Samo grozomoran ćovjek može ubiti tako uzvišeno, moćno i inteligentno biće kao što je slon. Ok je ubiti divlju svinju ako si hrabar za to, ali ovo je čista psihopatija.

    18. 11. 2017,   10:40