Obavijesti

News

Komentari 97

Bojan Glavašević: Najslabija točka u ovoj Vladi je Plenković

Bojan Glavašević: Najslabija točka u ovoj Vladi je Plenković
1

Novoizabrani član predsjedništva SDP-a kaže da se u stranci osjeti novi elan kojeg dugo nije bilo. Prokomentirao je nadolazeće izbore u Zagrebu, kao i rad Vlade te Živog zida

VIDEO

Bojan Glavašević, novoizabrani član Predsjedništva SDP-a, govorio je o tome što je subotnja konvencija SDP-a donijela novog u životu te stranke, je li SDP, koji je bio u knock-downu, opet stao na noge, kako vidi hrvatsku kulturu i što očekuje od proljetnih lokalnih izbora.

Razgovor s Glavaševićem možete pratiti na svim platformama 24sata, na portalu, YouTube kanalu i Facebook stranici.

POGLEDAJTE EMISIJU UŽIVO:

''Trećina HDZ-a ne podnosi Plenkovića, trećina ne razumije što govori, a ostali bi glasovali za SDP!'' Gost u studiju: Bojan Glavašević, član predsjedništva SDP-a

Posted by 24sata on Monday, 5 December 2016

__________________________________________________________________________________________

Glavašević je na početku emisije zahvalio svim članovima stranke koji su glasovali za njega. Naime, on je u Predsjedništvo SDP-a izabran zahvaljujući preferencijalnim glasovima, njegovo ime nije bilo na 'šalabahteru'.

Nakon konvencije u Zagrebu u SDP-u se osjeti novi optimizam i elan kojeg dugo nije bilo, rekao je.

Pohvalio je kolegicu Biljanu Borzan, europarlamentarku koja se bavi pitanjima važnima za građane s posebnim naglaskom na kvalitetu potrošačke robe i hrane koju uvozimo u Hrvatsku.

Uzbuđen sam što ću raditi s ljudima koji vraćaju politički sadržaj u fokus SDP-a, kazao je novoizabrani član Predsjedništva.

Glavašević smatra da najavljena porezna reforma pogoduje bogatima. 

Trećina HDZ-ovaca ne može vidjeti Plenkovića nacrtanog

- Najslabija točka u ovoj Vladi je Andrija Plenković. I najjača i najslabija. Trećina članova HDZ-a ne može ga vidjeti nacrtanog, trećina ne zna što govori, a trećina koja se slaže s njim bila bi spremna glasovati i za SDP u određenim okolnostima - kaže Glavašević.

- Protiv njega je trećina zastupnika koja je glasovanjem povjerenja Culeju odbila poslušnost Plenkoviću - objasnio je i dodao da ova Vlada nije ništa stabilnija od prošle. 

Interesni lobiji prekinuli su kurikularnu reformu

Iza Plenkovića najslabija karika je ministar obrazovanja Pavao Barišić, smatra Glavašević. 

Kurikularna reforma je pokrenuta sa konsenzusom, koji je narušen dolaskom vlade Tihomira Oreškovića. Očito su postojali interesni lobiji kojima nije odgovaralo što reforma sadrži sekularizaciju obrazovanja i usuglašavanje s europskim standardima, kazao je. 

Glavašević je pohvalio rad ministrice kulture Nine Obuljen. Smatra da je stručnjakinja u svojoj branši i da sad ima priliku pokazati što sve može.

- Osobno, nemam prigovora u radu HAVC-a. To je bio dobar projekt koji je započela HDZ-ova vlada - rekao je Glavašević i dodao da je to primjer kontinuiteta vlasti.

Bitno je skinuti Bandića s mjesta gradonačelnika

Prokomentirao je izjavu Peđe Grbina da bi se SDP mogao prikloniti Anki Mrak Taritaš na lokalnim izborima u nedostatku svog kandidata te istaknuo kako je bitno skinuti Bandića s vlasti u Zagrebu.

- Ako se dogovorimo s koalicijskim partnerima, zašto ne - rekao je.

- Rano je za razgovor o tome tko je favorit, ali mislim da je prilično izvjesno da će Bandić izgubiti izbore - kaže Glavašević.

Živi zid samo ističe probleme, a nema rješenje

- Pernar ima sposobnost detektiranja problema s kojima se građani suočavaju. Osim artikulacije problema, potrebno je artikulirati rješenje. To radi Živi zid, samo artikuliraju problem, a ne nude rješenje. SDP može i jedno i drugo - rekao je Glavašević i povukao analogiju između Živog zida i drugih antisistemskih stranaka u Europi. Gradonačelnica Rima izabrana je iz takve stranke i Rim sad grca u problemima, istaknuo je. 

- Ništa nije nemoguće, ali to je dosta teško - prokomentirao je mogućnost da Pernar dobije izbore u Zagrebu.

Kolinda sramoti Hrvatsku

- Milanović je bijes javnosti navukao na sebe jer se nije pojavljivao u sabornici kao predsjednik kluba zastupnika, a trebao je - smatra Glavašević.

- Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović sramoti Hrvatsku svojim vanjskopolitičkim potezima. Siguran sam da će završiti svoju ulogu predsjednice s ovim jednim mandatom - kaže Glavašević i dodaje da Kitarović pokušava preuzeti na sebe neke ovlasti Vlade.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 97
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa