Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

"Bojao sam se da će Trump prekinuti rusku istragu"

None Foto: DOUG MILLS/DPA/PIXSELL

Novinaru Scottu Pelleyu koji je s njim razgovarao McCabe je potvrdio da su dužnosnici ministarstva pravosuđa i FBI razmatrali mogućnost da se pozovu na 25. amandman Ustava kako bi smijenili Donalda Trumpa

Bivši privremeni šef FBI-a Andrew McCabe je otkrio u razgovoru objavljenom u četvrtak da su se nakon što je Donald Trump smijenio njegovog prethodnika, bojali za rusku istragu i da se razgovaralo o smjeni predsjednika.

Andrew McCabe je preuzeo vodstvo FBI-a nakon što je 9. svibnja 2017. smijenjen njegov šef James Comey.

"Sutradan sam sreo ekipu koja je istraživala ruski predmet", povjerio je McCabe kanalu CBS o istrazi o mogućem dosluhu Moskve i Trumpove ekipe za kampanju 2016.

"Bio sam zabrinut, htio sam učvrstiti rusku istragu, tako da je ne bi mogli izbrisati ni zatvoriti, ako mene premjeste ili otpuste", dodao je McCabe koji je optušten iz FBI -a u ožujku 2018.

Novinaru Scottu Pelleyu koji je s njim razgovarao McCabe je potvrdio da su dužnosnici ministarstva pravosuđa i FBI razmatrali mogućnost da se pozovu na 25. amandman Ustava kako bi smijenili Donalda Trumpa.

Prema tom amandmanu vlada može izjaviti da predsjednik nije sposoban obnašati funkcije, pa ga zamjenjuje potpredsjednik. Nekoliko medija je prenijelo da su se u ministarstvu pravosuđa o tome vodili razgovori u proljeće 2017. , ali to nije nikada bilo potvrđeno.

Pelley prenosi da je McCabe izjavio u razgovoru da su brojali koliko bi članova vlade podržalo tu akciju.

Tijekom tih sastanaka razmišljalo se opremiti dugog čovjeka ministarstva pravosuđa Roda Rosensteina kako bi mogao snimati predsjednikove razgovore.

Predsjednik Trump je na te izjave kratko reagirao na Twitteru. "Osramoćeni privremeni šef FBI-a, Andrew McCabe se predstvlja kao siroti mali anđeo, a imao je veliku ulogu u ruskoj obmani". 

McCabeov razgovor za CBS je prvi razgovor s novinarima nakon što je otpušten.

 

Komentari (2)
  • Ustvari je prava vijest da su McCabe i jos njih par lijevih Obaminih ljudi pokusali na silu svrgnuti predsjednika krivotvoreci dokaze. Zato ce sad na robiju, a nakon 2 god istrage koju su oni pokrenuli krivotvorenim dokazima koje su btw platili Clintoni i Demokrati, nista nije nadjeno sto bi povezalo Trumpa sa ruskom vladom.

    15. 2. 2019,   19:38
  • Bi ga smijenili ali nemaju dokaza....

    15. 2. 2019,   10:21