Obavijesti

News

Komentari 163

'Bojim se za Filipa, a žao mi je ubijenih i njihovih najbližih...'

'Bojim se za Filipa, a žao mi je ubijenih i njihovih najbližih...'
4

Ja sam, naravno, uz mog sina, koji je strašno zlo počinio u rastrojstvu, ali uopće mi nije drago kad se pljuje po pokojnim momcima. Čitam hrpu takvih gnjusnih komentara, rekla nam je majka Filipa Zavadlava

VIDEO

Bojim se za njega, bojala sam se i prije nego se dogodila tragedija, kaže nam Etel Zavadlav, majka trostrukog ubojice iz Splita. Ona je sada u inozemstvu i, kako kaže, teško joj je razgovarati bez konzultacija s odvjetnikom. 

Pogledajte video

Pokretanje videa...

01:01

Od više pitanja koja smo joj postavili, odgovorila je tek na nekolicinu. Između ostalog, nije odgovarala na pitanja o djetinjstvu i odrastanju svojih sinova, kao ni o navodima o njihovom zlostavljanju. Nije spominjala ni svoj navodni boravak u zatvoru.

- Odgovorim li na ostala pitanja, to će omesti i istragu i obranu. Samo još imam dodati ovima koji me osuđuju, da nisu stvari uvijek onakve kako izgledaju - kazala nam je.

Majka: Filip je psihopat, a drugi sin prijeti mi da će me zaklati!
Majka: Filip je psihopat, a drugi sin prijeti mi da će me zaklati!

Kaže kako ju je strah za sina koji se našao okružen svijetom droge.

- Bojim se za Filipa, bojala sam se i prije nego se dogodila tragedija. Činio je sve što je mogao, kao i ja, da ga se makne iz zla društva. Do sad nije dalo rezultata, i evo - dogodila se tragedija - kaže nam Etel koja je i sama prošla kroz pakao narkotika.

'Žao mi je i Marina, i Jure, i drugog Marina'

- Imala sam problem ovisnosti, ali sam nekoliko godina provela u komuni i uspješno sam rehabilitirana. Tamo sam upoznala istinu o evanđelju Isusa Krista, i otad sam čista. Unatoč mnogim naporima da ustanovim miran život za moje sinove i sebe daleko od Rascjepa (Split) - a stvarno sam se trudila - to mi nije pošlo za rukom. I o tome se pisalo lani po novinama, o mojim nemilim iskustvima po Njemačkoj, gdje je izgledalo da će se konačno život dovesti u neku stabilnost.

Ubio trojicu i pokucao Malvasiji na vrata: 'Je li Jere doma?!'
Ubio trojicu i pokucao Malvasiji na vrata: 'Je li Jere doma?!'

Izrazila je sućut obiteljima ubijenih i zamolila nas da prenesemo ovu poruku: 

- Ja sam, naravno, uz mog sina, koji je strašno zlo počinio u rastrojstvu, ali uopće mi nije drago kad se pljuje po pokojnim momcima. Čitam hrpu takvih gnjusnih komentara, u stilu - neka ga, to je i zaslužio, smeće...

Shvaćate li koliko je to odvratno?

Meni ih je žao, i Marina, i Jure, i drugog Marina kojeg nisam poznavala. Žao mi je i njihovih najbližih. Što god oni, ili vi svi, o meni mislili sad, žao mi ih je. I oni su nečiji sinovi i braća. Moja bol nije manja nego njihovih roditelja, vjerujte mi.

Izražavam im svoje duboko saučešće, i molim oprost za mog sina koji je to učinio pomućene pameti. Stvarno bih rado robijala umjesto Filipa - poručila je Etel Zavadlav.

'Filip nije ni jeo ni spavao, na kraju mi je rekao: 'Ili ja, ili oni!'
'Filip nije ni jeo ni spavao, na kraju mi je rekao: 'Ili ja, ili oni!'

'Tad se ponašao kao psihopat'

Pitali smo je i zašto je na sudu u ožujku 2019. u svom iskazu u postupku u kojemu je Filipova brata prijavila za prijetnje, Filipa nazvala psihopatom.

- Zašto sam rekla da je Filip psihopat? Zato što se tako ponašao u to vrijeme. Imao je odavno rascjep ličnosti, nije ovo novo. U to vrijeme se ponašao kao svoj otac s kojim nije razgovarao, ali ga je podsvjesno oponašao - kazala je Etel. Dodaje da Filip s ocem nije bio u dobrim odnosima od događaja prije njegova 18 rođendana i jedne ružne epizode.

- On i Filip nisu razgovarali godinama. Oni su se pomirili tek nekoliko dana prije ubojstava. Imam Filipove poruke u mobitelu u kojima mi govori da se pomirio s ćaćom. To je bilo dva dana prije nego je krenuo u pohod. Sigurna sam da ga je otac indirektno potaknuo na ovo. Nije mu dao pušku u ruke, ali momak je bio nestabilan psihički - kaže Etel, koja tvrdi da je na sudu priznala zlostavljanje djece koje nije počinila zbog pritisaka i prijetnji. Dodaje da je djecu, koja su tad još bila mala, željela poštedjeti traume.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 163
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa