Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolesna curica (6) se slomila: Saznala da je donor odustao...

None Foto: southern metropolis daily

Kina: Djevojčici su dijagnosticirali talasemiju kada je imala samo dva mjeseca. Zbog toga svaka dva tjedna prima transfuziju. 'Moja djevojčica previše pati', rekao je shrvani otac

Ye Yuxin iz Kine ima šest godina i boluje od talasemije odnosno nasljednog krvnog poremećaja koji karakterizira manjak hemoglobina i crvenih stanica u tijelu. Pronašli su donora koštane srži i djevojčicu su trebali operirati u utorak. No stigla je vijest da je donor odustao. Kada su joj to rekli, curica se rasplakala. 

- Moja djevojčica previše pati - kaže shrvani otac.

Curici su bolest dijagnosticirali kada je imala samo dva mjeseca. Zbog toga svaka dva tjedna prima transfuziju. Jedini mogući lijek je transplantacija koštane srži.

U listopadu 2017. obitelj je dobila sretnu vijest. Našli su donora. Otac curice svaki mjesec plaća transfuzije, a kada su saznali za donora, obitelj je skupila 45.000 funti (oko 391.500 kuna) za operaciju. Bolnici su već dali 34.000 funti (oko 295.800 kuna) i operacija je trebala biti ovaj tjedan. Shrvanoj curici novu nadu su dali u srijedu nakon što su našli drugog donora.

Liječnici rade sve kako bi što prije bila obavljena transplantacija, piše Daily Mail. 

Komentari (7)
  • Ne znam čemu ovaj članak. Šta bi među Hrvatima tražiti donora za djevojčicu. Ža mi je djevojčice, ali koliko ima kineza a ne mogu nači donora je malo smišno. SRAMOTA od 24.sata šta ovo svstavaju među vjesti.

    5. 4. 2019,   20:13
  • Koliko g... moras biti da se igras "hocu-necu" sa zivotom od djeteta od 6 godina?

    17. 4. 2019,   22:37
  • Talasemija je bolest eritrocita, eritrociti kad ih gledaš u krvnom razmazu su u pravilu svijetliji u sredini (na presjeku izgledaju kao rastresite leće), dok u ovom slučaju izgledaju kao mete (target cells) i osmotska rezistencija eritrocita (ORE) je produžena

    6. 4. 2019,   16:51