Obavijesti

News

Komentari 30

Bolesna žena (73) spasiocima ispala u ledeni Arktički ocean

Bolesna žena (73) spasiocima ispala u ledeni Arktički ocean
5

Britanki Janet Richardson (73) pozlilo je na krstarenju, pa je po nju došao čamac za spašavanje s kopna. Dok su ju prebacivali u čamac, ispala je skupa s ležaljkom

VIDEO

Britanki Janet Richardson (73) pozlilo je na brodu usred Arktičkog oceana. Navodno je dobila unutarnje krvarenje te je kapetan broda Ocean Countess pozvao kolege iz Norveške koji su čamcem za spašavanje došli po ženu. Polegli su ju na nosila  i počeli ju spuštati sa kruzera u čamac. 

Kako piše Daily Mail, čamac i brod su se odjednom odmakli jedan od drugoga, a Janet je ispala spasiocima u ledeno more koje je bilo -3 stupnja Celzijusa. Spasiocima su zatim trebale čak četiri minute da ju izvuku iz vode. Neuspjelo spašavanje snimio je putnik s broda. Kada su ju konačno izvukli iz mora, Janet su prebacili u Bodo, sjeverno od Arktičkog kruga. Na putu do bolnice su ju morali oživljavati te se sada bori za život. 

- Dok su ju prebacivali u čamac, kruzer se još kretao. Šest muškaraca je držalo nosiljku, no svejedno im je ispala. Bilo je vrlo dramatično gledati njen pad, mislio sam da ću ju izgubiti - rekao je Janetin muž George (78). Par je bio na 13-dnevnom krstarenju. Htjeli su vidjeti polarno svjetlo, no dijabetičarki Janet je pozlilo već devetog dana, 28. ožujka.

- Mogli su brod i čamac povezati užadi ili nečim. No bili su nemarni i žurilo im se natrag u luku jer su kasnili, a to bi ih stajalo novaca i daljnjih kašnjenja, rekao je George. Janet su u srijedu iz Norveške prebacili u bolnicu u Velikoj Britaniji gdje je smještena na intenzivnu njegu. Izveli su joj traheotomiju na vratu zbog čega ne može pričati i navodno joj otkazuju i bubrezi. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"