Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolesno: Kćer držao zatočenu 16 godina jer je ostala trudna

None Foto: Policija Ceara 5

Ženu je pronašla policija nakon anonimne dojave, njezinog brata su uhitili i očekuje ga osam godina u zatvoru, a otac je imao moždani udar pa mu neće suditi

Maria Lúcia de Almeida Braga posljednjih 16 godina svog života provela je gola i zatvorena u maloj prostoriji u koju ju je zaključao vlastiti otac. Monstrum je, uz potporu svog sina, Mariu kaznio jer je ostala trudna s 20 godina. Njemu je to bila sramota pa je dijete nekome dao, a vlastitu kćer strpao u improvizirani zatvor. 

Foto: Policija Ceara

Ženu je pronašla policija nakon anonimne dojave, njezinog brata su uhitili i očekuje ga osam godina u zatvoru, a otac je imao moždani udar pa mu neće suditi.

Soba u kojoj je bila Maria užasno je vonjala po urinu i fecesu, a jedino svjetlo u prostoriji dopiralo je kroz zaključani prozor ispred kojeg se u dvorištu nalazi bodljikava žica. Mariu nitko nije ranije spasio jer obitelj živi na izoliranom mjestu kuda ne prolaze ljudi pa nitko nije čuo njezine urlike. 

Foto: Policija Ceara

Hranili su je dva puta dnevno, poput životinje, piše Daily Mail. U sobi je, osim Marije, bila još jedino viseća ležaljka na kojoj je spavala. 

- Soba je bila tri sa tri metra i u njoj je jedino bila viseća ležaljka. Bilo je jako smrdljivo, vlažno i prljavo. Dotrčala nam je raširenih ruku kad nas je vidjela - ispričao je jedan od policajaca i dodao kako je bila jako mršava kad su je našli, ali težina joj se sad već normalizira. 

Foto: Policija Ceara

- Ima poteškoća u govoru, ali počinje pisati - opisao je Marijin oporavak.

Osim što su je spasili, policija je uspjela identificirati i Marijinog sina. Nadaju se da će majka i sin uskoro ponovno biti zajedno.
 

Komentari (23)
  • Znači, 16 g. zatočeništva...16g. izgubljenog života, dostojanstva, poniženja...i samo 8g. zatvora....em ti pravdu i zakone..

    1. 4. 2017,   21:54
  • ovo je užasno....ne smijem ništa napisat jer ću dobit žuti,,,

    1. 4. 2017,   21:39
  • Ovaj svijet je prepun luđaka!!!

    1. 4. 2017,   21:51