Obavijesti

News

Komentari 58

'Bolje da je Prgomet napustio HDZ nego da se prepucavaju'

'Bolje da je Prgomet napustio HDZ nego da se prepucavaju'
1

Bolje je stranku napustiti čista obraza i da može stati pred birače, da radim ono što govorim i govorim ono što radim, kaže šefica Hrvatske konzervativne stranke

VIDEO

Voda je došla do grla, zadnji je čas da se moramo svi pokrenuti. Svatko tko ima, može i zna treba dati za ovu napaćenu Hrvatsku, sada je vrijeme. Jer, sljedeća Vlada bit će Vlada ili koja će pokrenuti Hrvatsku ka boljem ili će zabiti zadnji čavao u lijes ove zemlje, mi ćemo nazad po Njemačkoj, Kanadi i Australiji, a neki drugi će pjevati "Lijepu našu", jer ta "Lijepa naša" neće više biti naša nego neka bugarska ili mađarska, nikako naša hrvatska. Puno mladih zapravo uopće ne želi u Kanadu i Australiju, turisti se dive Hrvatskoj jer je lijepa i bogata zemlja, a mi ne znamo što ćemo s ovom zemljom, samo zato jer smo sve ovo vrijeme prepuštali da nas vode oni koji su Hrvatsku smatrali svojom samoposlugom. Više nećemo dati da naši mladi odlaze, možda je u nekoj drugoj državi bolje ali nije ljepše i nije srcu draže i lakše, rekla je šefica Hrvatske konzervativne stranke Ruža Tomašić u petak navečer u Slavonskom Brodu na osnivačkom skupu Hrvatske konzervativne stranke za brodsko-posavsku županiju.

Pojasnila je i uzrok nedavnom rascjepu stranke HSP A. Starčević i prelazak dijela članstva u Hrvatsku konzervativnu stranku.

- U onoj stranci (HSP-AS) doista smo htjeli napraviti najbolje što smo mogli, ali nažalost neka druga stranka preuzela je vodstvo one stranke i mi smo odlučili da idemo svojim putem. To jest puno teže, ali je puno časnije, sami ćemo odlučivati o sudbini ove stranke - kaže Ruža Tomašić.

"Nije bilo sluha za ono što sam govorila"

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na upit novinara prokomentirala je izlazak zamjenika predsjednika HDZ-a Drage Prgometa iz te stranke, a budući da je i sama po ulasku u EU parlament napustila koaliciju stranaka na čelu sa HDZ-om.

- Da ja sam napustila stranku koja je bila u koaliciji sa HDZ-om i zato što se tiče gospodina Prgometa puno mu je bolje da izađe van nego da se unutar stranke prepucava preko medija. I sama sam imala takvo iskustvo, jer nije bilo sluha za ono što sam govorila. Zato je bolje stranku napustiti čista obraza i da uvijek može stati pred birače, da radim ono što govorim i govorim ono što radim - izjavila je Ruža Tomašić. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a