Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolnica je građanima poslala opomene iako ništa ne duguju

None Foto: Iva Milotić/24sata

Zagrebački KBC Rebro na silu želi, preko odvjetnika, naplatiti participaciju. Sanacijski upravitelj Vrčić tvrdi da KBC ima pravo podmiriti svoja potraživanja

Epileptičarka sam i jedva hodam. Došla sam tramvajem iz centra grada jer su mi poslali opomenu da moram platiti 607 kuna. Sad su mi sve stornirali, rekla je Stana Prašnikar (75).

U bolnici je bila još 2003. godine i tvrdi da je imala dopunsko osiguranje, a sad su joj to i priznali. Slično je prošao skoro svatko tko je u petak izašao iz računovodstva na trećem katu KBC-a Rebro. Opomene su dobili brojni bivši pacijenti s Rebra koji navodno nisu platili participaciju u vrijeme liječenja. Slao ih je odvjetnički ured Par i Gradac, koji je unajmila bolnica i svaku je naplatio 250 kuna. Odvjetnici tvrde da su ih dužnicima poslali na osnovi neplaćenih računa, no građani tvrde da račune nikad nisu dobili. 

U računovodstvu su pokazali svoje iskaznice za dopunsko osiguranje i njima su odmah stornirali sav iznos. Ostalima koji ih nisu imali odbili su odvjetničke troškove i naplatili su samo glavnicu. U društvu Potrošač napominju kako naplaćivanje takvih opomena nije dopušteno prema Zakonu o zaštiti potrošača.

Sanacijski upravitelj bolnice Hrvoje Vrčić poručio je da KBC ima pravo podmiriti sva svoja potraživanja.

Komentari (55)
  • ovdje se ocigledno radi o prevari,da dug stvarno postoji nebi ga oprostili.prema tome tko 100% zna da nema dug neka ode u mup podnjeti kaznenu prijavu a ne što udruga potrošač kaže da pišu žalbe

    13. 11. 2015,   20:08
  • ma možete vi mene brisati i brisati,gamad ostaje gamad...nema tata do hrvata..država hrvatska živi zahvaljujući velikim leđima šta imaju hrvatski građani,tako da samo nastavite..

    13. 11. 2015,   20:30
  • zna se da nam je administracija "jača" strana..

    13. 11. 2015,   19:45