Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Bolnici u Kninu blokiran račun, godinama nisu plaćali lijekove

Uz kninsku bolnicu uskoro bi se isto moglo dogoditi i bolnicama u Dubrovniku, Vinkovcima i Sisku, odnosno svima onima čije najstarije fakture nisu plaćene gotovo tri godine

Općoj bolnici u Kninu ovršen je račun zbog duga od oko milijun kuna veledrogeriji Medika. Ova je veteranska bolnica zapravo prva 'žrtva' tužbi koje su veledrogerije prije dva mjeseca najavile, a onda i uputile sudovima, ne bi li naplatile oko 2,6 milijardi duga za već davno isporučene, a neplaćene lijekove.

OPTUŽBE IZ ŠKOLE Ministarstvo istražuje: Đake iz Knina ponižavala je učiteljica?

Uz kninsku bolnicu uskoro bi se isto moglo dogoditi i bolnicama u Dubrovniku, Vinkovcima i Sisku, odnosno svima onima čije najstarije fakture nisu plaćene gotovo tri godine. Spomenuta veledrogerija tužila je za naplatu duga inače čak dvadesetak bolnica, odnosno one koje fakture nisu platile više od godinu dana, navodi Jutarnji list

Premda u Mediki nisu bili raspoloženi za izjave, ravnateljica OB-a Knin dr. Kristina Bitunjac potvrdila je blokadu bolničkog računa, ali kaže da su financijski problemi već dugo ogromni i teško se rješavaju postojećim limitom.

U BEOGRADU Grafiti s porukom 'granate na Hrvate' na zidovima škole

- U stalnom smo kontaktu sa županijom koja nam, srećom, izlazi u susret kad treba riješiti financijske probleme, a nadam se da će tako biti i ovoga puta. Teško funkcioniramo jer su limiti nedostatni i nepromijenjeni premda su, primjerice, plaće povećane već ranije 9 posto, a sada od rujna još 7 posto. Sve to moramo podmiriti, a onda dobavljači ostaju prikraćeni, premda s pravom traže naplatu onoga što su isporučili - kaže dr. Bitunjac. Dodaje da se nada da će se i za ovaj problem s financijama ipak naći izlaz.

Privođenje osumnjičenih u policijsku postaju u Å ibeniku PRIPADNIK NAVIJAČKE SKUPINE Predao se mladić osumnjičen za napad na Srbe kod Knina

No kninska bolnica nije jedina u financijskoj dubiozi zbog lijekova jer, primjerice, OB Dubrovnik duguje samo jednoj veledrogeriji više od 54 milijuna kuna, a najstarija faktura u ladici je već 1090 dana. Vinkovačka bolnica duguje 26 milijuna, a neke račune nije platila 1104 dana. Rekorderi u neplaćanju su i OB Varaždin, Pula, Sisak, Koprivnica... Veledrogerije tvrde da se gotovo ništa ne čini da bi se rok plaćanja skratio, odnosno da se konačno počnu podmirivati dospjeli dugovi. (bs)

Tema: Hrvatska

Komentari (26)
  • Nista strasno. Nek pacijente premjeste u kninsku crkvu Gospe od Velikog Hrvatskog Krsnog Zavjeta, u koju je ulupano 40 mil.kuna.Prima do 1 000 pacijenata a izgleda kao kockarnica u Las Vegasu.I uz pomoc svecenika , fratara i casnih sestara , ozdravljenje je zagarantovano. Sta mislite koliko pacijenata moze jedan svecenik ozdraviti? Vise neg 20 doktora.

    21. 9. 2019,   10:06
  • "Općoj bolnici u Kninu ovršen je račun zbog duga od oko milijun kuna veledrogeriji Medika". Milijun kuna? Bolnica u Mostaru je prošle godine dobila 39 milijuna, a ove godine 40 milijuna naših kuna. Nas Hrvata i hrvatskih građana koji plaćamo porez u našoj (valjda je naša) Hrvatskoj.

    21. 9. 2019,   10:16
  • Sta vas briga ne idu vise pare u Beograd sad idu u Hercegovinu u dzepove hdz domoljuba

    21. 9. 2019,   10:35