Obavijesti

News

Komentari 141

Zato se raznio? Bombaša su trebali deportirati u Bugarsku

Zato se raznio? Bombaša su trebali deportirati u Bugarsku
1

Djela počinjena u posljednjih nekoliko dana ne nude jednoznačnu sliku. Većina terorista koji su posljednjih mjeseci izveli napade u Europi nisu bili izbjeglice - poručuju iz njemačke vlade...

VIDEO

Dvadesetsedmogodišnjem Sirijcu koji se u nedjelju navečer raznio ispred restorana u njemačkom gradu Ansbachu, gdje se održavao glazbeni festival, prijetila je deportacija u Bugarsku, kazao je u ponedjeljak glasnogovornik njemačkog ministarstva unutarnjih poslova.

"Sirijce se u ovom trenutku ne može deportirati u Siriju, ali to ne znači da ih se općenito ne može deportirati. Bombašu samoubojici iz Ansbacha je prijetila deportacija u Bugarsku", izjavio je Tobias Plate na redovitoj konferenciji za novinare njemačke vlade.

Glasnogovornik vlade dodao je da je rano za odluku o promjenama u njemačkoj politici prema izbjeglicama prije nego se objave rezultati istrage o tom napadu.

"Djela počinjena u posljednjih nekoliko dana i tjedana ne nude jednoznačnu sliku. Većina terorista koji su posljednjih mjeseci izveli napade u Europi nisu bili izbjeglice", kazala je glasnogovornica valde Ulrike Demmer.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Bavarski ministar unutarnjih poslova Joachim Herrmann  kazao je u ponedjeljak rano ujutro da je napad u njemačkom gradu Ansbachu u kojem je u nedjelju kasno navečer ranjeno 12 osoba, "vrlo vjerojatno" čin islamističkog terorizma. 

"Nažalost, moja je osobna procjena da vjerujem kako se ovdje vrlo vjerojatno dogodio pravi islamistički samoubilački napad", kazao je Herrmann za dpa.

On je rekao da je zahtjev za azilom napadača prošle godine bio odbijen no dozvoljeno mu je da ostane u Njemačkoj zbog trajućeg sukoba u Siriji.

"Užasno je... da je netko tko je u našu zemlju ušao tražeći zaštitu sada počinio tako gnjusni čin i ranio veliki broj ljudi kojima je ovdje dom, neke teško", kazao je Herrmann.

Hermann je kazao kako je muškarac, čiji identitet još nije objavljen, živio neko vrijeme u Ansbachu. Od 12 ozlijeđenih osoba tri su u teškom stanju.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 141
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.