Obavijesti

News

Komentari 248

U napadu na džamiju na Sinaju ubijeno je najmanje 235 ljudi

U napadu na džamiju na Sinaju ubijeno je najmanje 235  ljudi
3

U džamiji Al Rawdah u egipatskoj provinciji Sinaj izvršen je bombaški napad. Eksplozija bombe odijeknula je tijekom molitve, a broj žrtava samo raste

VIDEO

U džamiji Al Rawdah u Bir al-Abedu, u sjevernoj egipatskoj provinciji Sinaj, izvršen je u petak bombaški napad, javlja BBC.

Prema prvim informacijama, eksplozija bombe odijeknula je tijekom molitve, javlja Independent.

AFP javlja da je potvrđena smrt 235 ljudi, pozivajući se na izvore egipatske državne televizije, dodajući kako je više od 120 ozlijeđenih.  

Napadači su otvorili vatru iz dva terenska vozila koja su projurila pokraj džamije oko koje se na molitvi okupio velik broj ljudi kako bi iskazali potporu snagama sigurnosti u borbi protiv terorizma. Na mjesto pucnjave brzo su stigla brojna kola hitnih službi koja su žrtve prevozila do bolnica. U blizini džamije odijeknula je i eksplozija. Područje oko džamije odmah je blokirano, a u Kairu je proglašeno izvanredno stanje. 

Egipatski predsjednik Abdel Fattah al Sisi nakon napada sazvao je hitan sastanak državnog vrha. Predsjednik je naredio i da policija i vojska osiguraju sve džamije na poluotoku Sinaju. 

Za napad još nitko nije preuzeo odgovornost. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 248
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa