Obavijesti

News

Komentari 28

Bonnie i Clyde sindrom, slava... Zašto žene 'padaju' na ubojice?

Bonnie  i Clyde sindrom, slava... Zašto žene 'padaju' na ubojice?
7

Hibristofilija odnosno Bonnie i Clyde sindrom, samo je jedan od razloga zbog kojih se žene zaljubljuju u serijske ubojice. Neke se u takve veze upuštaju zbog slave, a neke jer prividno stječu kontrolu nad osuđenicima

VIDEO

Slučaj djevojke koja se u zatvoru u Lepoglavi udala za serijskog ubojicu Srđana Mlađana, podsjetio je na takve slične priče iz SAD-a i vjenčanja nekih od najpoznatijih serijskih ubojica s djevojkama i ženama fasciniranima njihovim zločinima.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:03

O tom fenomenu prije dvije godine je za Huffington Post pisala Britanny Wong, nekoliko dana nakon što je objavljeno da je - nakon gotovo pet desetljeća iza rešetaka - u zatvoru umro ubojica i vođa krvave sekte, Charles Manson. Čovjek koji je osuđen za brutalno ubojstvo glumice Sharon Tate, samo tri godine prije smrti, zaručio se u zatvoru s 26-godišnjom Afton Elaine Burton.

Charles Manson has died

Britanny Wong, novinarka i reporterka iz Los Angelesa, o tome piše:

"Koji god bili Burtonini razlozi za vezu s Mansonom, kada je u javnosti odjeknula vijest o njihovim zarukama, nije se prestajalo pričati o seksualnom fenomenu zvanom hibristofilija ili, kako ga neki nazivaju, 'Bonnie i Clyde' sindrom".

- Hibristofilija je seksualni poremećaj u kojem osobu uzbuđuje biti u vezi s partnerom koji je počinio neki zločin, kao primjerice silovanje, mučenje ili ubojstvo - objasnila je Katherine Ramsland, profesorica forenzičke psihologije na Sveučilištu DeSales.

Charles Manson na mukama: Zaručnica ga vara s mlađim?
Charles Manson na mukama: Zaručnica ga vara s mlađim?

Ipak, hibristofilija nije jedini razlog zašto žene ponekad privlače ubojice. Ramsland smatra da je tozapravo rijetko kada razlog za takve veze.

- Postoji jako puno drugih motiva. Neke žene na taj način traže slavu, a neke smatraju da mogu ukrotiti 'divlju zvijer' u takvim muškarcima - ustvrdila je.

Baš poput sisačkog monstruma Slađana Mlađana i Amerikanca Charlesa Mansona, u zatvoru se oženio i Ted Bundy, ozloglašeni serijski ubojica koji je tijekom svojih krvavih pohoda silovao i ubio više od 30 žena. Za vrijeme boravka u zatvoru, 1980., Bundy je oženio dvaput razvedenu majku dvoje djece, Carole Anne Boone. Devet godina kasnije, Bundy je pogubljen u zatvor

- Iako ne postoji univerzalni profil žena koje se zaljubljuju u seijske ubojice i ozloglašene kriminalce u zatvorima, većina njih imala je problematično djetinjstvo - kaže profesorica Sheila Isenberg, autorica knjige 'Žene koje vole muškarce koji ubijaju'. Sve žene koje je intervjuirala za potrebe pisanja knjige, u ranom su životu bile izložene nekoj vrsti zlostavljajućeg odnosa. Kada te žene stupe u ljubavni odnos s osuđenicima, one zapravo iskuse neku vrstu moći.

'Sljedbenica Charlesa Mansona brutalno me napala čekićem...'
'Sljedbenica Charlesa Mansona brutalno me napala čekićem...'

- To je njihova prilika za imati kontrolu, često po prvi puta u životu. One odlučuju i imaju slobodu doći i otići od muškarca kada požele. Započinjanje veze s osuđenim ubojicom takvim ženama stvara sigurnost jer, dok su oni iza rešetaka, one su slobodne - objasnila je Isenberg.

- Na neki način, ti su muškarci idealni partneri za takve žene - dodala je profesorica Ramsland i objasnila kako je to zato što te žene u tim situacijama cijelo vrijeme znaju gdje je njihov partner.

- U svojoj mašti uvjerene su i kako su one jedine koje uistinu znaju kakav je njihov dečko ili muž - istaknuo je Oren Amitay, psiholog iz Toronta.

- U takvim odnosima neizostavno je spomenuti želju tih žena za slavom. Ako traže slavu na brzinu, upuštanje u vezu s osuđenim kriminalcem će im to i donijeti - zaključio je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna
ŠEST SADA, ŠEST KASNIJE

Naši novi vojni avioni slijeću u četvrtak! Koštali su 1,2 milijarde eura, a ugovor je i dalje tajna

Plus+ Stiže šest od 12 aviona. Dva dvosjeda i četiri jednosjeda biti će u novim hangarima na Plesu. Zauvijek će poslati u mirovinu stare MiG-ove 21