Obavijesti

News

Komentari 9

Bor pao na jednu školu, drugoj pao krov i kiša uništila opremu

Bor pao na jednu školu, drugoj pao krov i kiša uništila opremu
5

Kako doznajemo od tamošnjih vatrogasaca, u Posavskim Podgajcima muškarac je ozlijeđen nakon što je na krov kuće s koje je pao krov postavljao najlon s nakanom da je zaštiti od prokišnjavanja

VIDEO

Ne pamtimo ovakvo nevrijeme, kažu stanovnici Drenovaca, općine na jugu Vukovarsko-srijemske županije.

Strašno nevrijeme pogodilo je Drenovce u nedjelju navečer. Zbog nezapamćene oluje, načelnik općine Drenovci podignuo je tim Civilne zaštite za opće namjene.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:09

Kako doznajemo od tamošnjih vatrogasaca, u Posavskim Podgajcima muškarac je ozlijeđen nakon što je na krov kuće s koje je pao krov postavljao najlon s nakanom da je zaštiti od prokišnjavanja. Odvezla ga je Hitna, a težina ozljeda još nije poznata. Potvrdila je to i policija.

- Tuča veličine oraha, a ponegdje i jajeta, u kratkom je vremenu počinila je velike materijalne štete na području cijele Vukovarsko-srijemske županije - objavilo je Ministarstvo unutarnjih poslova.

Vjetar je bacio krov sa Osnovne škole "Ivan Meštrović" u Drenovcima, a kiša je, pričaju nam mještani, uništila novu opremu, koju škola nije ni stigla namontirati.

Jak vjetar ruši krovove: Palo je i krovište sa škole u Pitomači
Jak vjetar ruši krovove: Palo je i krovište sa škole u Pitomači

- Stradali su projektori, tableti i pametne ploče - pričaju nam čitatelji.

 Ivica Abramović, predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Drenovci, kaže da je u Posavskim Podgajcima, koji se nalaze nedaleko od Drenovca, situacija još gora.

- Gotovo da nema kuće koja nije oštećena. Ipak, najgore je na školi. Bor je pao na školu pa čekamo dizalicu da ga makne - kaže Abramović.

Nevrijeme je bilo toliko jako da je naredio vatrogascima da pričekaju s manjim intervencijama dok se ne smiri.

- Ne možemo ništa. Palo je između 100 i 200 borova. Neki od njih su stariji od sto godina - ispričao je zapovjednik vatrogasaca.

Olujno nevrijeme poharalo je i druge dijelove Hrvatske. Vjetar je, podsjećamo, u nedjelju bacio krov i s Osnovne škole Petra Preradovića u Pitomači. Koliko nam je zasad poznato, zbog nevremena su čak tri škole ostale bez krova.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.