Obavijesti

News

Komentari 20

Borba za dom: "Da, živim na drvetu i ne želim sići s njega"

Borba za dom: "Da, živim na drvetu i ne želim sići s njega"
1

Shawnee Chasser (65) s Floride koja već 25 godina živi u kući na stablu, mora srušiti svoj dom ili joj prijeti 7000 dolara novčane kazne. Vesela žena poručuje kako neće odustati od borbe za svoj dom

VIDEO

Shawnee Chasser (65) je provela posljednjih godinu dana boreći se s državom Floridom zbog njezine kuće koju ona zove Shawneenin raj. Naime, to je kućica na drvetu i nalazi se u dvorištu njenog pokojnog sina Joshue. 

Država kaže da je kućica sagrađena bespravno te da je nesigurna i mora biti srušena u sljedeća četiri mjeseca ili će Shawnee morati platiti 7.000 dolara (48.000 kuna) novčane kazne.

Shawnee živi na drvetu od 1992. godine nakon što se preselila iz Kalifornije kod svoje obitelji u Miami.

- Vezat ću se lancem za to drvo - kaže Shawnee.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Problemi s državom su počeli prije godinu dana kada je netko prigovorio da je Shawnee prostor iskoristila kao kompleks stanova za sebe usred obiteljskog kvarta. 

U rujnu prošle godine Florida je izdala proglas po kojem će se rušiti sve nelegalno sagrađene građevine, uključujući fontane, ribnjake i kućice na drvetu. 

Shawnee kaže kako je već državi platila 3000 dolara novčane kazne. Žena koja na veliko proizvodi i prodaje organske kokice kaže kako neće odustati od svoga doma i kako će se boriti sa državom i ostati živjeti na drvetu sa svojim ljubimcem, rakunom Cooniem.

- Kada sam na svom drvetu i počinju grmljavine, oluje i kiše, ja se osjećam kao da sam u raju - otkriva ova vesela žena.

Shawnee spava u bračnom krevetu i njezin dom je ukrašen obiteljskim fotografijama, knjigama, a u sredini je mali kauč. Tu je i kuhinja s mini pećnicom i sudoperom, te opremljeni dnevni boravak. U toj maloj kuhinji ona je usavršila svoju pripremu organskih kokica, a tu je posjećuju i njeni unuci.   

Mail Online piše da Shawnee pravno gledano može živjeti na drvetu, ali je problem nesigurna struktura i mogućnost urušavanja. Žena na žalost nije u financijskoj mogućnosti da plati ljude koji će njen dom učiniti sigurnim, tako da joj država odobri život tu.

No bez obzira na sve probleme, optimistična Shawnee se ne predaje i poručuje kako će sa svojim odvjetnikom istražiti sve mogućnosti i načine kako da ostane živjeti u kućici na drvetu koja je za nju topli dom. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag