Obavijesti

News

Komentari 255

Borba za svakog skijaša: Pusti skiju, Kolinda! Daj gas, Zorane!

Borba za svakog skijaša: Pusti skiju, Kolinda! Daj gas, Zorane!
1

Zadnjih dana kampanje za drugi krug predsjedničkih izbora između Grabar-Kitarović i Milanovića vodi se bitka za svakog skijaša, pripadnika dijaspore, neodlučne, Škorine birače, manjine, Hercegovce

VIDEO

Na izborima bi mogao presuditi svaki čovjek, građanin i skijaš! Zoran Milanović je uvjeren da su skijaši njegovo biračko tijelo pa ih je iz Bjelovara zamolio da ne idu na bijele padine, nego na birališta.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Skijašice i skijašice, znam koliko vam je teško jer i ja volim skijati, a ove godine recimo uopće nisam skijao. Molim vas izdvojite taj jedan dan da bi glasali da nas ne bi idućih pet godina nasanjkali - rekao je Milanović.

Pokretanje videa...

01:10

Na predsjedničkim izborima 2010. godine Milanović je, međutim, morao otići na skijanje. Otišao je kako ne bi smetao kampanji Ive Josipovića. Njegove su izjave iritirale javnost pa je procijenjeno da će najbolje učiniti ako skoči do Obertauerna.

Ovoga puta Milanović je tvrdo uvjeren da su skijaši njegovi birači. Kako ih u subotu odlazi čak 70.000, on ih je lijepo zamolio da se dan-dva suzdrže od skijanja “kako ne bi bili nasanjkani pet godina”.

U HDZ-u, međutim, misle da su skijaši njihovi. Prije četiri godine i 360 dana, 8. siječnja 2015., u novinama smo čitali ovakve naredbe:

- Ma kakvo skijanje?! Nema skijanja za HDZ-ovce ove godine! Ovima što su otišli u planine poručite da se odmah vrate! Izbori su jednom u pet godina, o čemu razgovaramo?! - naredio je članovima stranke tadašnji glavni tajnik HDZ-a Milijan Brkić, koji se rukovodio načelom “ni zrna žita neprijatelju, ni jednog skijaša Josipoviću”.

Računica je bila ispravna - pokazalo se da je svaki glas bio važan, a sad bi mogao biti još važniji. I Kolinda i Milanović obilaze sve lokacije na kojima bi još mogli dobiti glasove, šire područja borbe na nove medije, društvene mreže, portale, sela i gradove.

Zoran Milanović obišao je Bjelovar. Ondje je otkrio da je lud za Bjelovarom. Ni Pariz mu ne znači toliko koliko taj simpatični gradić u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Od malih je nogu fasciniran Bjelovarom.

- U Bjelovar dolazim cijeli život, još kao srednjoškolac sam dolazio ovamo... A sad sam došao jer me podržao moj prijatelj Damir Bajs - rekao je Milanović, koji je pozvao skijaše i pokušao popraviti pogrešku s izjavom kako bi najpoznatijem Bjelovarcu, Zdravku Mamiću, stisnuo junačku desnicu.

Sad je rekao da je Mamićeve malverzacije otkrio Porezni Uskok, koji je njegova vlada forsirala a HDZ-ova zagušila. Milanović je snimio i novi reklamni spot koji se vrti na televizijama.

A Kolinda je pokrenula Kolinda.tv, na kojoj joj je nekoliko uglednih, a i nekoliko ne baš uglednih Hrvata, dalo podršku.

Pokretanje videa...

42:46

Najzvučnije je ime Julienne Bušić, koja će vjerojatno dignuti - lijeve birače. No tu su i akademik Paar, Ćiro Blažević i nekoliko drugih celebrityja. Kolinda je obišla Sesvete nastojeći ih oteti iz naručja Miroslava Škore.

HDZ-ovci su u “pet do dvanaest” podebljali i digitalnu kampanju pa su aktivirali svoje zatvorene WhatsApp grupe, poput “Uskoka i hajduka”, koje su sve donedavno bile nepoželjne i na ledu jer su neki u njima kritizirali pojedine postupke premijera Andreja Plenkovića. No u završnom tjednu kampanje “Uskoci i hajduci” postaju dobri jer su potrebni za pobjedu pa su tako članovi punim srcem motivirali ostale da se udruže i učine sve kako Zoran Milanović ne bi došao na vlast.

Najviše poruka, videa i ostalog u grupi dijelio je savjetnik Kolinde Grabar Kitarović za branitelje - Ante Deur, koji je, kaže nam sugovornik, i inače član “Uskoka i hajduka”, a sad je pisao i do deset poruka dnevno.

Manje aktivan bio je, doduše, Milijan Brkić, ali je i on znao motivirati članove.

Thompson za Kolindu: Glasajte i zaustavite pohod komunista
Thompson za Kolindu: Glasajte i zaustavite pohod komunista

S obzirom na to da je inače rijetko objavljivao u grupi, to je bio jedan od znakova da se aktivno uključio u kampanju - govori nam naš sugovornik, član HDZ-a i spomenute WhatsApp grupe. Dodaje je zadnjih dana vladala velika mobilizacija članova HDZ-a, pod geslom “Ne dajmo da pobijede”. Tako su članovi dobili detaljne upute da na dan izbora na birališta moraju povesti cijele obitelji.

Slično nešto radilo se u vrijeme vladavine Tomislava Karamarka, pa se tu može jasno iščitati potpis Vase Brkića. Njemu i inače pripisuju supermoći u rangu superjunaka kad je u pitanju mobilizacija članova HDZ-a. Ovaj put angažiran je u zadnji čas.

- Sad je za kampanju grupa dobra i jako poželjna, a kad se radi o raspravi o unutarstranačkim stvarima ili o potezima viših dužnosnika, onda nije dobra - kaže jedan od sugovornika.

No razmetni sinovi, kako je poznato iz Biblije, oduvijek su dobro kotirali prigodom povratka, pa su i Culeja dočekali kao heroja a ne preletača.

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...
U TABORU POBJEDNIKA

Tvornica pobjede, Bero koji ne želi ići doma i crvene kravate...

Kad je kucnuo čas za prve izlazne ankete, svi su ušutjeli. Sve je stalo. Svi su naćulili uši i samo gledali u veliki ekran na pozornici ispred sebe. Kad se čula vijest da Milanović vodi s 53 posto atmosfera je "eksplodirala"...

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'
ZOKIJEVI GENI KAMENI

'On je obrazovan i sve, ali nije mu bura s Dinare čistila kosti'

GENI KAMENI Novi predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović podrijetlom je iz Cetinske krajine. Mještani Glavica sjećaju se da je kao mali volio hraniti konje...
Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu
METROPOLA SE CRVENI

Milan Bandić je zajedno s Koli doživio teški poraz u Zagrebu

Zoran Milanović je u Zagrebu osvojio čak 74.000 glasova više od Kolinde Grabar Kitarović koja je imala svesrdnu pomoć Bandića. I to govori o padu njegove moći jer ako što nije želio je Milanović na Pantovčaku.