Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Borba za zdravo meso: Zašto je većina klaonica u Dalmaciji?

None Foto:

NOVI EXPRESS:

Upućeni u tržište mesne industrije kažu da je siva zona mesne industrije sve manja, ali ona i dalje postoji.

Ako govorimo po regijama, najviše je toga u Dalmaciji, i to ljeti. Zašto baš tamo, iako bi to trebalo biti u Slavoniji, otkrivamo u novom Expressu, koji je na kisocima u petak.

- Proizvođači upozoravaju - moramo se boriti protiv svake šnicle koja je stigla bez markice, jer ako nam se dogodi Poljska, uništit ćemo proizvodnju. Dvije afere iz Poljske - klaonice koja je bolesna goveda klala za izvoz i kebaba sa salmonelom koji je stigao i k nama - potvrđuje da šverceri i nelegalni proizvođači ne prezaju ni pred čim, pa ni pred zdravljem ljudi. Europska komisija uzvraća udarac i najavljuje da će krajem godine uvesti pravilo da se svaki prijestupnik novčano kazni barem onoliko koliko je zaradio na nelegalan način.

Novi Express donosi i veliku analizu o strašnom valu bijesa s desnice koji je zapljusnuo predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović. Ona će u idućih godinu dana imati velikih problema objasniti desnici zašto je odustala od “Za dom spremni” i ljevici zašto je Tita poslala u rodno mjesto, a ostala u njegovoj vili, iako u kampanji nije obećala ni jedno ni drugo...

Komentari (21)
  • odgovor na naslov je zato sto tamo zivi najvise hercegovaca

    21. 2. 2019,   21:04
  • Zato jer su tamo inspektori najvise korumpirani

    21. 2. 2019,   20:35
  • Sutra u konzumu na akciji, narod ne pita kakvo je, samo mek je jefino.

    21. 2. 2019,   20:34