Obavijesti

News

Komentari 34

Boris Jokić: Na natječaj bih se prijavio samo ako je legalan

Boris Jokić: Na natječaj bih se prijavio samo ako je legalan
1

Mogu reći da bih se prijavio na legalan javni poziv, ako bih se prijavio. Ne bih dozvolio da se politčki imenuju ljudi. Treba struka biti ispred politike i zaštićena od politike i poštovana od politike, kaže Jokić

VIDEO

Bivši voditelj Ekpertne radne skupine za provedbu kurikularne reforme, Boris Jokić komentirao je nove okolnosti koje su se pojavile oko izbora za Posebno stručno povjerenstvo i najavu raspisivanja natječaja za izbor članova Povjerenstva i Ekspertne radne skupine.

Odluku ministarstva da vrati njegov tim u rad na reformi smatra pozitivnim iskorakom.

- Ali iskaz interesa nije dovoljan, treba znati što se radi i po kojem planu. Ako toga bude to je pozitivan potez ministrice - kazao je Jokić za N1.

Kaže da je u kontaktu s ministricom, ali nije dobio izravan poziv niti bi ga prihvatio da ga je dobio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Treba se raspisati javni natječaj, a onaj tko ima energiju i dobar plan da nastavi rad na kurikularnoj reformi, taj neka preuzme. Po samom pozivu to ne bi bilo primjereno, niti bih ja to prihvatio.

- Treba poštovati legalističke procedure jer ovo što se dogodilo pokazuje kako nečasne, nedemokratske procedure mogu dovesti proces u znak pitanja. Treba uvesti u državu vladavinu prava i zakona. Uskočio bih sam sebi u usta kad bi se samim pozivom vratio u proces.

Trenutno ne može odgovoriti je li spreman prijaviti se na natječaj jer ne zna koji su uvjeti niti vremenski rokovi.

- Mogu reći da bih se prijavio na legalan javni poziv, ako bih se prijavio. Ne bih dozvolio da se politčki imenuju ljudi. Treba struka biti ispred politike i zaštićena od politike i poštovana od politike.

-  Ne ovisi reforma o Jokiću ni bilo kome drugom. To je proces koji je državni, društveni i koji je složen. Na njemu je radilo stotine ljudi. To je stvar legalizma, poštivanja procedura i struke ispred politike.

Upitan je li dobro što se cijeli natječaj ponavlja, Jokić odgovara:

- Ako je analiza Ministarstva o proceduri negativna sigurno je da treba cijeli natječaj ponoviti. Takva odluka, koja je dobra i zakonita, potvrđuje sve što su govorili članovi Povjerenstva koji su ukazivali na nepravilnosti.

Nova lista u Povjerenstvu smatra kompromisom.

- Ali ako je i on potreban da se ova priča nastavi onda ja ga na neki način i pozdravljam. U svim drugim tijelima treba poštivati pravilo struke.

Jokić je komentirao i odlazak Vican i Culej rekavši da nije stvar do osoba, nego do procesa, časti, poštivanja zakona i vrednovanja ljudi.

- Ako te osnove iznevjerite onda smo kao društvo u problemima, a to se po meni tu dogodilo - kazao je.

Jokić kaže da za vrijeme njegovor rada ideologija nije bila upletena u obrazovnu reformu.

- Za vrijeme minstra Mornara i Šustara ideologije nije bilo. Ukoliko obrazovanje ne smatrate ideologijom i ako je ideološko pitanje treba li mlade obrazovati na modernijim osnovama - ako je to ideologija onda je bila takva reforma. Ali ovih prostih ideologija  politčkih nije bilo. Bila je usmjerena pojedincu i razvoju potencijala, a ako je to ideologija onda je najideološkija na svjetu - rekao je Jokić za N1.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe
NOVA SAZNANJA?

Četvrti je dan potrage za malom Dankom (2) u Srbiji! Na mjesto događaja stigle specijalne ekipe

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora