Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Boris Miletić ponovno je izabran za predsjednika IDS-a

None Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

Miletić je prilikom glasovanja dobio potporu 242 delegata, a četiri glasa su bila protiv. On je bio jedini kandidat za predsjednika stranke jer Edi Gobo nije uspio sakupiti dovoljan broj potpisa za kandidaturu

Dosadašnji predsjednik Istarskog demokratskog sabora (IDS) Boris Miletić većinom je glasova ponovno izabran za predsjednika stranke na izbornom saboru koji je u subotu navečer održan u Labinu.

Miletić je prilikom glasovanja dobio potporu 242 delegata, a četiri glasa su bila protiv. On je bio jedini kandidat za predsjednika stranke jer Edi Gobo, koji je u petak najavio svoju kandidaturu, nije uspio sakupiti dovoljan broj potpisa da se uopće kandidira za tu funkciju.

Za potpredsjednike IDS-a izabrani su Valter Flego, Katarina Nemet, Loris Peršurić, Renato Krulčić, Roberta Kalčić-Savatović. U Predsjedništvo stranke izabrani su Vili Rosanda (IDS Puljštine), Celeste Gerometta (IDS Poreštine), Stjepan Mraković (IDS Buzeštine), Marko Paliaga (IDS Rovinjštine), Mirella Mladin (IDS Rijeka), Marin Starčić (IDS Liburnije), Alen Golja (IDS Labinštine) i Rino Duniš (IDS Bujštine). 

Zahvalivši svima na izglasanom povjerenju, predsjednik IDS-a Boris Miletić u svom se kandidacijskom govoru osim na unutarstranačke teme osvrnuo i na istarsko gospodarstvo, turizam, ekologiju, zdravstvo, obrazovanje te  decentralizaciju, naglasivši između ostalog kako vjeruje u Istru koja će u potpunosti samostalno odlučivati o svojoj sudbini.

"Najveća vrijednost IDS-a nesumnjivo je zajedništvo, a zajedno se već trideset godina uspješno nosimo sa svim izazovima, prilagođavamo se promjenama, napredujemo i rastemo.  Ponosan sam što je IDS najdosljednija i najvjerodostojnija politička opcija u Istri, ali i u cijeloj Hrvatskoj, te jamstvo da će Istra ostati progresivna, otvorena i tolerantna regija, simbol napretka i otpora nazadnim strujama u zemlji," istaknuo je Miletić dodavši kako će stranka i dalje ustrajati u borbi protiv, kako je rekao "konzervativnih i nazadnih struja koje veličaju nacionalizam, šovinizam i otvoreno se protive usvajanju Konvencije o sprječavanju i borbi protiv nasilja nad ženama i nasilja u obitelji".

Na kraju, Miletić je zahvalio svim članovima i simpatizerima IDS-a, kao i političkim partnerima bez kojih, rekao je,  IDS ne bi nanizao čak sedam velikih izbornih pobjeda u protekle četiri godine. Zahvalio je i "svim marljivim vrijednim građanima ove regije, bez kojih Istra ne bi bila ovako uspješna".

"Mi znamo kakvu Istru želimo i ta nas vizija ujedinjuje. Želimo uključivu, razvijenu, napredno, socijalno osjetljivu i otvorenu Istru u kojoj su nove ideje ključan resurs. Puno smo već na tom putu napravili, ali odlučno nastavljamo dalje," poručio je Miletić. Dodao je kako je sad vrijeme da se budućnost Istre u potpunosti stavi u ruke građana Istre, "jer oni to zaslužuju, i to ćemo im isporučiti".

"Svatko od nas može i mora svojim primjerom, ponašanjem i djelovanjem biti ponosan na svoj regionalni identitet i zavičaj," zaključio je predsjednik IDS-a Boris Miletić.

Potpredsjednik stranke Valter Flego poručio je da je, usprkos odličnim rezultatima, temeljni princip IDS-a da može i mora bolje. 

"Nakon više od dva desetljeća uspješnog upravljanja Istrom, stav građanki i građana Istre je jasan, imamo njihovo povjerenje, a zauzvrat se trudimo realizirati svako obećanje i svaki plan te osigurati kontinuirani rast, razvoj i napredak naše regije," rekao je Flego.

 

Komentari (14)
  • jel su dolazili plačeni busevi iz srbije????

    18. 2. 2018,   11:09
  • ""pa od Istre nisu ipak napravili do kraja opustosenu zemlju, kao sto su sa krajevima gdje vladaju napravili HDZ-ovci. "" ovo če biti najtočnije, od "raznih" zla biraš najmanje. ili po onoj staroj,...svi na poziciji nešto uzmi, samo je razlika tko uzme baš sve ili koji ostave i za druge . ili nisu istrijani ludi da biraju hdz što če biti prva varijanta.

    18. 2. 2018,   13:04
  • IDS je na svom pocetku bio pozitivna pojava u hrvatskom politickom zivotu. Osim HSS-a tada sa Dragom Stipcem i legendarnim Jozom Pankreticem, jedina prava oporba HDZ-u. Bio je ono sto bi se otprilike moglo zvati hrvatska ljevica, odnosno stranka koja se, bar koliko toliko brine za ekonomske interese obicnih ljudi srednje klase. Ali, kak je na Hrvatsku nekim zlim usudom odavno baceno prokletstvo, da sve kaj je lijepo traje vise ili manje kratko, tak se i nakon smrti Joze Pankretica i Drage Stipca HSS pretvorio u ovo kaj je danas, a IDS u istarsku varijantu HDZ-a. U desnicarsku stranku zamaskiranu u ljevicu,, koja se od HDZ-a razlikuje samo po nekim ideoloskim i svjetonazorskim cakama, koje su za prezivljanje (od prihoda, placa i mirovina) prosjecnog Istrijana i drugih Hrvata nebitne. I po tomu sto ipak, valjda zbog istrijanskoga mentaliteta, nisu tak pohlepni ko HDZ-ovci, i iz istoga razloga ne pile granu na kojoj ipak sjede, pa od Istre nisu ipak napravili do kraja opustosenu zemlju, kao sto su sa krajevima gdje vladaju napravili HDZ-ovci. Ostalo istovjetno sa HDZ-om,, iz jednu maalu razliku. HDZ ima svoj krug tajkuna i bankara koji forsira, a IDS svoj. Ostalo istovjetno s HDZ-om; skandali i afere od prenamjene poljoprivrednih zemljista u gradjevinska, namjesteni poslovi i natjecajima, korupcija, provizije, uhljebi i uhljebljivanja,,,,,,.

    18. 2. 2018,   06:54