Obavijesti

News

Komentari 268

Boris Miletić: Prihvatljiv nam je jedino liberalni lijevi centar

Boris Miletić: Prihvatljiv nam je jedino liberalni lijevi centar
1

Predsjednik IDS-a i pulski gradonačelnik Boris Miletić kazao je kako nitko nema bjanko potpis IDS-a te da se najprije treba dogovoriti oko konkretnih politika

VIDEO

U razgovoru za Dnevnik Nove TV Boris Miletić je rekao kako s desnicom neće koalirati i da im je prihvatljiv liberalni lijevi centar.

- Međutim, nitko nema bjanko potpis IDS-a, najprije se moramo dogovoriti oko konkretnih politika, jedna od njih je sigurno najznačajnija politika decentralizacije i konkretnih projekata poput bolnice u Rijeci, Puli, sveučilišnog kampusa, ipsilona i da ne nabrajam dalje - kazao je Miletić koji očekuje da će IDS osvojiti četiri mandata.
Na pitanje je li misli da Andrej Plenković ne nudi nešto drugo da bi mogao IDS s njim ići odgovorio je kako jedan čovjek sigurno ne mijenja cijelu stranku.
- Mogli smo vidjeti što se u ovoj postojećoj vladi MOST-a i HDZ-a desilo, gdje je narušen ugled Hrvatske u svijetu, gdje se dešava jedno nacionalističko divljanje i takve vrijednosti nama nisu prihvatljive - istaknuo je čelnik IDS-a.

Osvrnuo se i na priču o kojoj se često govori u Istri i IDS-u a to je da ' više dajemo u Zagreb  a Zagreb nama daje puno manje kad nam vraća te kune'.
- Mi godišnje preko 800 milijuna kuna više uplatimo u državni proračun nego što se to nama vraća. Dakle ono što držimo da bi se Hrvatska trebala decentralizirati, da bi se ovlasti i financijska sredstva trebala spustiti lokalnim zajednicama, one koje su najbliže svojim građanima- kazao je pulski gradonačelnik te objasnio kako traže upravljanje državnom zemljom.

- Vidjeli smo da je država trom, loš gospodar imovine koja zjapi prazna umjesto da se ona vrati u funkciju. Možemo pričati o bivšim vojnim zonama, poljoprivrednom zemljištu, šumskom zemljištu i tako dalje. Nama je jasno da je državni proračun prenapregnut. Ali ono što inzistiramo, da se spuste ovlasti, da se daju alati kako bi lokalna zajednica mogla efikasnije time upravljati, kako bi se omogućila nova radna mjesta, kako bi se potaknulo gospodarstvo. Imali bi u konačnici širu bazu i na taj način bi mogli smanjiti i poreznu presiju, kako na gospodarstvo, tako i na građane - objasnio je Miletić.
 

Budućoj vladi možete ostavljati poruke - OVDJE

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 268
VIDEO

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet
HDZ I MOST, ŠESTA RUNDA

Plenković: Na stolu je i opcija bez Mosta, ali to nije prioritet

Nakon gotovo šestosatnih pregovora o vladi izaslanstva HDZ-a i Mosta u srijedu su raspravili podijelu resora, Most je najavio da će u četvrtak donijeti konačnu odluku...

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru
MANDATAR VLADE

Predsjednica najavila: U srijedu konzultacije o novom premijeru

Konzultacije s izabranim zastupnicima, odnosno predstavnicima stranaka i koalicija o tome kome će predsjednica Republike povjeriti mandat za sastavljanje Vlade trebali bi početi u 12 sati
Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka
USKORO NOVA VLADA

Rezultati izbora u ponedjeljak, konzultacije o Vladi od utorka

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović najavila je da kreće s konzultacijama o sastavljanju Vlade u utorak, čim od DIP-a dobije službene rezultate izbora