Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Borković: Psi su htjeli pomoći kobili koja je pala, ne grizu je

None Foto: 24sata 6

Branko Borković, mladi Jastreb, odbacuje bilo kakve optužbe da se ne brine za svoje životinje. Kaže da se psima na snimci vide rebra jer je riječ o takvoj pasmini

Nakon objavljene snimke na internetu na kojoj se vidi kako izgladnjeli psi jedu još živog konja, Branko Borković je za Novu TV potvrdio kako se radi o njegovoj farmi u Prečnom.

No, odbacuje bilo kakve optužbe da se ne brine za svoje životinje. Tvrdi da su psi pokušali pomoći kobili koja je pala na tlo, a rebra im se vide jer je riječ o takvoj pasmini. 

Dan nakon objave snimke, farmu je posjetio i veterinarski inspektor koji je utvrdio da nema zlostavljanja životinja te da psi nisu izgladnjeli.

 -  Kobili su malo izgrižena uha i stražnji dio tijela, ali ne mogu sigurno utvrditi da je bilo napada psa na konja ili da su životinje bile zanemarene ili zlostavljane - kazao je inspektor Velimir Sruk za Novu Tv. 

Komentari (151)
  • -farmu je posjetio i veterinarski inspektor koji je utvrdio da nema zlostavljanja životinja te da psi nisu izgladnjeli.-MOLIM da se ispita kompetencija dotičnog veterinara

    29. 5. 2013,   14:44
  • Borkoviću, kako te nije sram izjaviti tako nešto, u mojim očima si se srozao do dna, smeće jedno! Ako je tebi ovo sve normalno, meni nije, a najviše me raspizdila izjava veterinarske inspekcije, 'psi nisu izgladnjeli, na farmi nema zlostavljanja niti zanemarivanja životinja', prejadno i pretužno, ništa neobično u lijepoj našoj!

    29. 5. 2013,   15:04
  • Ma kako ih nije sramota ovako javno lagati, tu inspekciju i veterinara hitno suspendirati s posla! A da ne pričam da je prvo rekao - netko mi je ubio kobilu, a sad odjednom je samo malo izgrižena po ušima i leđima i kao živa, jel??? Ma dajte odvratni stvorovi! Netko treba podijeliti otkaze pod hitno, evo mi čitatelji se prvi javljamo da osobno napravimo inspekciju, pa neka nam pokažu tu kobilu! Sramota!

    29. 5. 2013,   14:49