Obavijesti

News

Komentari 48

Borzan postala potpredsjednica socijalista u EU parlamentu

Borzan postala potpredsjednica socijalista u EU parlamentu
1

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer i donošenje odluka u političkoj grupi, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem, objavio je ured Biljane Borzan

VIDEO

SDP-ova Biljana Borzan izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu.

Naša eurozastupnica Biljana Borzan postigla je danas veliki uspjeh u Bruxellesu. Izabrana je za potpredsjednicu socijalista i demokrata u Europskom parlamentu i time je postala jedna od najutjecajnijih zastupnica u EP. Socijalisti su naime druga grupa po veličini i broje 153 zastupnika.

„Zahvaljujem kolegama i novoj predsjednici grupe Iratxe Garcia Perez na podršci i odgovornosti koja mi je ukazana. Velik je ovo uspjeh za našu delegaciju i SDP Hrvatske koji po prvi put ima predstavnika u vrhu političke grupe u Europskom parlamentu. Odličan rezultat liste na izborima je bio prepoznat i u Bruxellesu,“ kazala je Borzan.

Potpredsjednici imaju veliki utjecaj na politički smjer  i donošenje odluka u političkoj grupi, te službene pozicije pri glasovanju. Biraju se političkom pregovorima i tajnim glasovanjem svih zastupnika grupe.

„Kao i do sada, borit ću se da u europskim politikama Hrvatska ima jaku poziciju za stolom. Želim da se glas naših građana čuje kada se donose europske odluke koje utječu na njihove živote. U Europskoj uniji ne smije biti velikih i malih, bitnih i nebitnih. Ovime socijalisti pokazuju da premda nismo svi isti  - svi smo ravnopravni za europskim stolom,“ izjavila je oduševljeno Borzan.

Borzan je najavila da će se i dalje boriti za prava potrošača, pacijenata, manjinskih skupina u cilju stvaranja Europe ravnopravnih građana, objavio je ured Biljane Borzan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 48
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"