Obavijesti

News

Komentari 27

Bošnjaković: Detalji o izručenju Ivice Todorića nisu za javnost

Bošnjaković: Detalji o izručenju Ivice Todorića nisu za javnost
1

'Nadležne službe rade na tome i detalji o tome nisu za javnost', kazao je Bošnjaković nakon otvaranja plenarne sjednice Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE)

VIDEO

Ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković u srijedu nije želio govoriti o predstojećem izručenju osnivača Agrokora Ivice Todorića, rekavši da 'detalji o tome nisu za javnost'.

- Nadležne službe rade na tome i detalji o tome nisu za javnost - kazao je Bošnjaković nakon otvaranja plenarne sjednice Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE) odgovarajući na novinarsko pitanje zna li se datum Todorićeva izručenja i kako će ono biti izvedeno.

POGLEDAJTE VIDEO: 

Pokretanje videa...

01:19

Bošnjaković u srijedu nije htio komentirati ni podnošenje kaznene prijave zbog sumnje u političku korupciju protiv zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića i saborske zastupnice Marije Puh podnijeli predstavnici Živog zida.

- Nemam komentara. To je stvar Državnog odvjetništva koje prijavu treba ispitati. Prijavu Živog zida nisam vidio niti znam nešto o tome pa stoga predmet ne bih komentirao, a smatram kako nisam ni pozvan takvo što komentirati - kazao je Bošnjaković nakon otvaranja plenarne sjednice Savjetodavnog vijeća europskih sudaca (CCJE).

Komentirao i Marakeški sporazum

Prijava Živog zida je podnesena zbog sumnjivog zaposlenja brata Marije Puh u ZET-u svega nekoliko mjeseci prije njezina prelaska u klub zastupnika BM 365 – Stranka rada i solidarnosti kojoj je na čelu Milan Bandić. Predsjednik Živog zida Ivan Sinčić je nakon podizanja kaznene prijave naglasio kako će njegova stranka nadopuniti prijavu ukoliko se pojavi indicija da je u tom slučaju bilo i davanja mita.

Ministar Bošnjaković se u razgovoru s novinarima osvrnuo na prijepore između Vlade i predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović oko Marakeškog sporazuma. 

- Oko Marakeškog sporazuma vjerojatno će se odrediti stav. Informacije koje su vezane za Marakeški sporazum koji nudi čitav niz mjera vezanih za situaciju s migrantima su dobrodošle. Valja naglasiti kako te mjere nisu pravno obavezujuće, no o njima svakako treba razgovarati, pogotovo u međunarodnom ambijentu i s drugim državama jer nude mjere koje je moguće uvesti u unutarnji sustav kako bi se to pitanje rješavalo što kvalitetnije - rekao je Bošnjaković. 

Ministar pravosuđa komentirao je i slučaj dvije zaposlenice propale tvrtke Algoritam koje su u trenutku propasti tog nekoć najvećeg lanca knjižara bile na rodiljnom dopustu te moraju vratiti dio rodiljnih naknada. Zaposlenice su i nadalje zaposlene u Algoritmu, iako je on likvidiran, te im nema tko dati otkaz. 

- Naši stručnjaci iz ministarstva koji se bave radnim pravom provjeravaju je li potrebno uvesti promjene i praksu unutar zakona. Teško mi je prihvatiti da tvrtka koja nema pravni subjektivitet i više nije u trgovačkom registru da se zaposlenici te tvrtke u nekom drugom registru mogu voditi kao zaposlenici likvidirane tvrtke. Vidjet ćemo je li to stvar zakonodavstva ili bolje prakse - kazao je ministar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.
Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru
EKSKLUZIVNO DOZNAJEMO

Plan HDZ-a opet udario u zid. Domovinski pokret: Ne želimo nikako SDSS u većini u Saboru

Problem sa SDSS-om se može riješiti. Ne moraju oni biti u novoj vladi, ali i oni i svi drugi predstavnici manjina mogu zadržati sva svoja prava i financiranje kao i dosad, smatraju u HDZ-u. Ali to neće biti lako provesti..