Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

'Kroz dva tjedna ćemo poslati dokumentaciju predsjednici'

None Foto: Patrik Macek/Goran Kovačić/Pixsell

Mi ćemo odluku predsjednice vidjeti kad ona bude izražena u službenoj formi. Što je rečeno, rečeno je, rekao je danas prije sjednice Vlade ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković

Nakon što je Ministarstvu pravosuđa stigla molba Huanita Luksetića za pomilovanje, zatražila su se izvješća Centra za socijalnu skrb o životnim prilikama te od nadležnog suda za taj predmet.

Ministar je pojasnio da će, kada dobiju tražena izvješća, poslati predsjednici države mišljenje ministarstva. 

- Vidjet ćemo koliko će trebati Centru za socijalnu skrb da pošalje svoja izvješća, ali vjerujem da ćemo ga dobiti u idućih dva tjedna - rekao je ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković prije sjednice Vlade. 

Iako je predsjednica već odlučila da će pomilovati Huanita Luksetića, ministar tu odluku nije želio komentirati. 

- Mi ćemo njezinu odluku vidjeti kad ona bude izražena u službenoj formi. Što je rečeno, rečeno je. Službena forma vidjet ćemo kakva će biti - poručio je Bošnjaković. 

Županijski sud oboljelog Huanita Luksetiću (40) oboljelog od multiple skleroze osudilo je na dvije godine zatvora zbog ilegalne proizvodnje i držanje marihuane. 

Komentari (50)
  • Oni koji su svo vrijeme sotonizirali živi zid koj se JEDINI zalaže za legalizaciju marihuane, nazivali ih hašomanima, danas ti isti predlažu da se legalizira, samo zato populistički zbog ovog primjera, a nije bilo živog zida Huanito nebi niti dospio u javnost pa samim time nikad Kolinda nebi ni čula za njega a kamoli rekla preko svih procedura, unaprijed populistički naravno da će ga pomilovat!

    30. 1. 2019,   13:03
  • Trula država. HDZ ne zeli pomilovanje, a Kolinda mora jer zna ako to ne ucini izgubit ce veliki broj svojih glasača, ipak je ovo izborna godina :)

    30. 1. 2019,   13:16
  • Kakav birokrata...

    30. 1. 2019,   12:46