Obavijesti

News

Komentari 29

Božić: Gori na Dinari, požar je možda i veći od onog splitskog

Trenutačno je najveći požar u zemlji onaj na Dinari, kaže Stipe Božić te dodaje da gori pogranična linija od Maglaja prema Vještić gori, ali s hrvatske strane granice

VIDEO

Visoke temperature na širem području Splitsko-dalmatinske županije na svom su vrhuncu, zbog čega vatrogasci gase nekoliko požara od kojih je najveći onaj na Dinari, doznaje se u ponedjeljak u Županijskom vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar na Dinari planuo je još u subotu zahvativši uglavnom gustu hrastovu šumu, ali i travu, makiju te nisko raslinje na teško pristupačnom i miniranom terenu.

Iz splitskog vatrogasno-operativnog centra za Hinu kažu kako je popodne požarište "više nego aktivno", na njemu se nalazi 30 vatrogasaca iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Sinj, Trilj, Muć i Vrlika sa sedam vozila, a pomažu im i zračne snage, koje ne smiju gasiti na miniranom području. O silini požara, dodaju, dovoljno govori i činjenica da je vatra prešla i na teritorij susjedne Bosne i Hercegovine.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Gori na području uz bosanskohercegovačku granicu. Cijelo Livanjsko polje, a i samo Livno pokriveni su gustim dimom, javlja planinarska udruga Dinaridi.

U sinjskom DVD-u navode da je dio vatrogasaca cijelo vrijeme raspoređen na Vrdovu gdje se nalaze vikend kuće, a tijekom noći dio ih dežura na požarištu. Neslužbeno se doznaje da je riječ o opožarenoj površini većoj od 4500 hektara, koliko je izgorjelo u požaru na splitskom području, kao i da je to područje minirano te ima puno poskoka.

- Trenutačno je najveći požar u zemlji onaj na Dinari - upozorava i Stipe Božić te dodaje da gori pogranična linija od Maglaja prema Vještić gori, ali s hrvatske strane granice.

Na Vrdovu na Dinari požar je počeo u subotu, GSS je javio 112 i ponudio pomoć, međutim do 5 ujutro nitko se nije javio, kaže za HRT Stipe Božić i dodaje da su 4 vatrogasca došla u podnožje planine, ali bilo je prekasno.

- Nitko kasnije nije kontaktirao s nama, iako smo pratili što se događa. Očito je netko nepažnjom nešto zapalio, ali površina je velika. Može biti čak i veća od ove splitske opožarene površine -  tvrdi Stipe Božić, a prenosi tportal.

Od nedjelje ujutro gori i u Lećevici, gdje su oko 14 sati stigla i dva airtractora Fire boss kako bi pomogli gasiteljima obuzdati vatrenu stihiju. Tamo gase vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih društava Kaštela, Mladost, Zagora, a dio ljudi je raspoređen i na brdo. Gori hrastovina, trava i nisko raslinje. 

Dva kanadera tijekom dana gase požar i na Visu, gdje nedaleko mjesta Rukavac gori borova šuma, a gase ga komiški vatrogasci.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 29
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.