Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Božić u St. Peterburgu: Putin slavi u crkvi gdje su ga krstili

None Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Ruski predsjednik Vladimir Putin Božić nikada ne provodi u Moskvi. Najviše voli doći u crkvu Preobraženja Gospodnjeg u Sankt Peterburgu, mjesto u kojem je krajem 1952. godine kršten

Crkva Preobraženja Gospodnjeg u Sankt Peterburgu ispunjena vjernicima, među kojima ima mnogo djece. Među djecom nalazi se ruski predsjednik Vladimir Putin koji tradicionalno za Božić nije u Moskvi. Za Uskrs uvijek prisustvuje službi u moskovskom Hramu Hrista Spasitelja, ali za Božić voli doći u crkvu u kojoj je kršten.

 - Čestitam vam Božić. Ovaj predivni blagdan poklanja ljudima radost i nadu, objedinjuje ih oko neprolaznih duhovnih, moralnih vrijednosti, tradicije milosrđa. Sa njim su povezani narodni i obiteljski običaji koji se prenose s koljena na koljeno, iskrena vjera u dobre promjene i ispunjavanje najvećih želja - naveo je u čestitki ruski lider.

Russian President Putin attends the Orthodox Christmas service in Saint Petersburg | Autor: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

Također, istaknuo je da Ruska pravoslavna crkva i druge kršćanske konfesije igraju veliku, pozitivnu ulogu u životu države, brinući se o društvenom harmoniji, jačanju institucije obitelji, odgoju mladih ljudi.

- Oni puno rade u rješavanju najvećih socijalnih problema, harmonizaciji međunacionalnog i međureligijskog dijaloga. Takav plodonosan i u višem stupnju neophodan rad zaslužuje duboko priznanje i poštovanje - zaključio je  predsjednik Rusije.

Russian President Putin attends the Orthodox Christmas service in Saint Petersburg | Autor: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL Foto: SPUTNIK/REUTERS/PIXSELL/REUTERS/PIXSELL

U Hram Hrista Spasitelja u Moskvi u kojoj je božićnu liturgiju služio patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril došao je premijer Dmitrij Medvedev.

Komentari (14)
  • Djeca oko njega,ovi nasi u crkvi moraju imat one svoje takozvane zastitare i helikopter iznad crkve i par snajperista okolo po zgradama!

    7. 1. 2019,   12:05
  • sviđa mi se ona Putinova teorija o manjinama

    7. 1. 2019,   11:23
  • Velikan!!!

    7. 1. 2019,   11:37