Obavijesti

News

Komentari 5

Božićnica radnicima Holdinga, ali se ne zna u kojem iznosu

Božićnica radnicima Holdinga, ali se ne zna u kojem iznosu
1

Ana Stojić Deban je najavila da će zaposlenici Holdinga dobiti božićnicu, no novinarima nije rekla u kojem će iznosu božićnica biti isplaćena, odnosno hoće li iznositi 2.884 kune neto kako je predviđeno ugovorom

VIDEO

Predsjednica Uprave Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban u četvrtak je najavila da će zaposlenici Holdinga dobiti božićnicu, no novinarima nije rekla u kojem će iznosu božićnica biti isplaćena, odnosno hoće li iznositi 2.884 kune neto kako je predviđeno Kolektivnim ugovorom.

"Bit će božićnica", izjavila je Stojić Deban uoči sjednice zagrebačke Gradske skupštine. Upitana hoće li sindikati u Holdingu podići tužbu, odgovorila je kako sindikati cijelo vrijeme vode pregovore, ali i razgovaraju s Upravom Holdinga, ponovivši da zaposlenici neće biti zakinuti za božićnicu.

Švaljek o božićnici u Holdingu: Kolektivni ugovor treba poštivati

Oko isplate božićnica u Holdingu novinari su pitali i nezavisnu gradsku zastupnicu Sandru Švaljek, s obzirom da gradonačelnik Milan Bandić inzistira da one budu kao u Gradu, dok je u Holdingovu Kolektivnom ugovoru predviđen veći iznos, na što je ona je odgovorila kako Kolektivni ugovor treba poštivati. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

 "I zbog toga mislim da treba božićnicu isplatiti kako je ona predviđena Kolektivnim ugovorom. Ovako preko koljena lomiti stvari nije dobro, jer kao što znamo, onda slijede tužbe, a tužbe se rješavaju na sudu u korist radnika i sukladno ugovorima", istaknula je. 

 Ako gradonačelnik koji predstavlja Skupštinu Holdinga smatra da kolektivni ugovori nisu realistični, odnosno da se ne mogu poštivati, onda se ta stvar rješava u suradnji sa sindikatima, odnosno kroz pregovore, "a ne na ovaj način", dodala je Švaljek. 

 Bandićeve poruke Holdingu da u ovom trenutku "stegne remen" tumači time kako je opet riječ o Bandićevoj populističkoj mjeri. "Gradonačelnik očito hoće pokazati da zna štedjeti i to demonstrira na ovaj način. Međutim, to samo pokazuje da se ne vodi nikakva politika sa Zagrebačkim holdingom, da se opet odluke donose na prečac i da se zapravo samo šalje jedna poruka javnosti da gradonačelnik tu drži uzde, a nažalost ne drži nikakve uzde", poručila je Švaljek. 

 Inače, Bandić je u srijedu, na pitanje novinara što će biti s božićnicama u Holdingu, rekao kako će predsjednica Uprave Holdinga u pregovorima sa sindikatima donijeti najbolju odluku. "Ona vodi Holding, ima odriješene ruke, dao sam joj naputak i od toga nećemo odustati. Ove godine ne možemo 'ispeglati' sve do kraja, ali iduću godinu sigurno", rekao i najavio da neće odustati od toga da se božićnica i regres isplaćuju u neoporezivom dijelu od dvije i pol tisuće kuna, kao i u Gradskoj upravi.

 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Policija užurbano stigla do polja gdje je nestala djevojčica. Stručnjak komentirao potragu

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag