Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Božinović: 'Cilj je da dogodine budemo spremni za Schengen'

None Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Predsjednik Europske komisije Jean-Claude Juncker u svom govoru o stanju Unije u srijedu kazao je da Hrvatska treba biti primljena u šengenski prostor čim za to ispuni uvjete

Zadovoljan sam činjenicom što je Juncker iskazao želju da Hrvatska postane članicom šengenske zone čim ispuni tehničke uvjete za prijam, kazao je Božinović novinarima na akciji "Poštujte naše znakove".

- Policija, MUP i sve institucije će ispuniti sve ono što se od nas očekuje u smislu tehničke pripreme za Schengen, to je jedan od prioriteta Vlade- kazao je ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te naglasio da je cilj Hrvatske da sljedeće godine bude potpuno tehnički spremna.

Banski dvori su priopćili da Junckerov govor smatraju vrijednim doprinosom planiranju glavnih prioriteta djelovanja EU-a u sljedećoj godini, među kojima su industrija, borba protiv klimatskih promjena, zaštita građana u digitalnom vremenu i migracije. Vlada je također pozdravila poruku o važnosti zajedništva i inkluzivnosti snažnije EU-a, javlja HRT.

Hrvatska je jedna od četiriju zemalja EU-a koje još nisu članice šengenskog prostora bez granica, a imaju obvezu to postati. Ostale tri su Rumunjska, Bugarska i Cipar.

Komentari (15)
  • Zamislite koliko smo zaglibili kad se naša vlast klanja i plješće liku iz Bilderberg ekipe.

    13. 9. 2017,   19:14
  • Kak samo meni nije jasno kaj nam je to dobroga donesla ta famozna EU aj bok

    13. 9. 2017,   20:55
  • Jbo vas Schengen! Ajmo van iz te tamnice naroda!

    13. 9. 2017,   19:26