Obavijesti

News

Komentari 30

Božinović: Nema se što HDZ postavljati po pitanju Brkića...

Božinović: Nema se što HDZ postavljati po pitanju  Brkića...
1

Sad je to predmet u nadležnosti DORH-a i daljnji tijek je na njima i oni mogu nalagati mjere koje su potrebne. Pustimo da proces ide svojim tijekom, kazao je ministar unutarnjih poslova

VIDEO

Policija je izašla s onoliko detalja s koliko je u ovom trenutku mogla, kad je u pitanju i njihov i rad drugih institucija, sad je to predmet u nadležnosti DORH-a i daljnji tijek je na njima i oni mogu nalagati mjere koje su potrebne, kazao je u srijedu ministar unutarnjih poslova Davor Božinović komentirajuću kaznenu prijavu protiv Milijana Brkića, javlja N1.

Na pitanje kakav je stav HDZ-a, Božinović je rekao: 'Nema se HDZ što postavljati po ovom pitanju, pustimo da proces ide svojim tijekom'.

MUP je u utorak priopćio kako su Franjo Varga, Milijan Brkić, njegov brat Jozo Brkić i Blaž Curić kazneno prijavljeni zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela protiv računalnih sustava, programa i podataka te za zloporabu naprava na štetu više ljudi.
Policija 'osnovano sumnja' da je jedan od prijavljenih - Franjo Varga - dugo, na poticaj i uz pomaganje ostalih osumnjičenih, 'počinio više kaznenih djela neovlaštenog presretanja računalnih podataka kao i zloporabe naprava'. 

- Na taj način neovlašteno je pristupao sadržajima korisničkih računa oštećenih osoba da bi potom te sadržaje učinio dostupnima drugim osumnjičenima - objavljeno je iz MUP-a.  

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iako policija nije objavila detalje, čini se da je riječ o mailovima, odnosno o nadzoru nad elektroničkom poštom više ljudi. Doznajemo kako je riječ o najmanje dvije žene, a moguće da ih je bilo i više. Jedna od njih je, kako doznajemo, Karmen Brkić, bivša supruga potpredsjednika Sabora. Ona se, pak, obratila javnosti priopćenjem u kojem tvrdi da su optužbe prema kojima PNUSKOK provodi izvide protiv njenog bivšeg muža netočne te da je riječ o 'sramotnim djelovanjima i konstrukcijama'. 

Milijan Brkić u utorak nije komentirao podizanje kaznenih prijava..

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 30
VIDEO

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'
IZ MINUTE U MINUTU

Washington je za plan Izraela o napadu na Iran doznao u zadnji trenutak: 'Proračunata osveta'

Iran je bio u stanju pripravnosti nakon što je Izrael rekao da će odgovoriti na iranski napad na njega u subotu navečer

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'
POSTIZBORNI PREGOVORI

Žestoke reakcije na Ustavni sud, Benčić: To je udar; Milanović poručio 'Ovo tu je državni udar'

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1
Milanović gubi šansu sastaviti  Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?
ANALIZA GRMOJINA ISTUPA

Milanović gubi šansu sastaviti Vladu. Je li Mostova odluka i treći puta spasila vlast HDZ-u?

Opcija  s 57 zastupnika u kojoj se "čeka" Most je dakle otpala. Ako bi se svih 13 zastupnika Domovinskog pokreta priključilo toj koaliciji, dolazimo do brojke 70. Ali onda iz nje otpadaju i Možemo i troje zastupnika SDSS-a