Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Božinović: Nitko nije prijavio prijetnje prema Mati Radeljiću

None Foto: Ivica Galovic/PIXSELL

Upitan treba li policija u tom slučaju postupati po službenoj dužnosti, Božinović je rekao da je, koliko mu je poznato, "gospodin to priopćio prije nekoliko dana, a događaj se, ako se dogodio, dogodio početkom mjeseca

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izjavio je u četvrtak da policija nije zaprimila nikakvu prijavu prijetnje prema razriješenom savjetniku predsjednice Mati Radeljiću koji je prije nekoliko dana u očitovanju o razrješenju rekao da mu je prijetio zaposlenik SOA-e.

Zagreb: Premijer na Badnjak u Bogovićevoj poput zvijezde, okupljeni poželjeli selfie PLENKOVIĆ: OD MUHE SE RADI SLONA 'Ja sam od Radeljića očekivao više čvrstine, a manje plakanja'

- Nemam što komentirati izjave bivših savjetnika. Ono što vam mogu kazati s obzirom na tu izrečenu prijetnju policija nije zaprimila nikakvu prijavu prijetnje pa o tome nemam više što reći - rekao je ministar novinarima upitan kako komentira izjave bivšeg savjetnika Radeljaća koji tvrdi da mu je odluku o smijeni, uz prijetnje, priopćila SOA.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Upitan treba li policija u tom slučaju postupati po službenoj dužnosti, Božinović je rekao da je, koliko mu je poznato, "gospodin to priopćio prije nekoliko dana, a događaj se, ako se dogodio, dogodio početkom mjeseca". Ministar je dodao kako pretpostavlja da svatko na takvoj funkciji vrlo dobro zna ocijeniti kad se radi o ozbiljnoj prijetnji.

Napise objavljene u jednom tjedniku po kojima su osobe povezane s aferom SMS bile povezane s prisluškivanjem predsjednice ministar nije želio komentirati. Kazao je tek kako policija, kao što je poznato, vodi kriminalistička istraživanja u aferi SMS.

Zagreb: Konferencija Hrvatska bez korupcije u organizaciji stranke Pametno DALIJA OREŠKOVIĆ O RADELJIĆU: 'Kolinda Grabar Kitarović se neće moći oprati od ovog blata'

Ministar je to izjavio novinarima u MUP-u nakon potpisivanja Sporazuma o suradnji na području integracije preseljenih osoba iz Turske.

Bivši savjetnik Predsjednice republike Mate Radeljić, nakon što je smijenjen s te dužnosti, obratio se priopćenjem za javnost u kojem je među ostalim naveo kako mu je zaposlenik SOA-e prijetio zaljetavanjem  automobilom u njega bude li radio protiv predsjednice nakon što ode iz njezinog Ureda.

KOLINDA GRABAR KITAROVIĆ: 'Nije bilo pritiska, slučaj Mate Radeljića za mene je završen'

Njegove navode demantirali su iz SOA-e, naglasivši kako "SOA svoje zadaće obavlja u skladu s Ustavom RH, pripadajućim zakonima, kao i godišnjim smjernicama za rad sigurnosno-obavještajnih agencija koje donosi Vijeće za nacionalnu sigurnost". Ured predsjednice Republike u subotu je u priopćenju najoštrije odbacio tvrdnje da je na bilo koga ikada vršen pritisak da podnese ostavku. Premijer Andrej Plenković kazao je da se u tom slučaju "od muhe radi slona" te da je od Radeljića "očekivao više čvrstine, a puno manje plakanja".

Komentari (14)
  • Ne mogu vjerovati da je nama ministar Policije čovijek koji tvrdi da su granice nepropusne a emigranti nam šeću po dvorištima , provaljuju u vikendice i razbijaju imovinu

    27. 12. 2018,   17:04
  • Možeš ti očerupani lažove postupati i po službenoj dužnosti, bez prijave.

    27. 12. 2018,   16:18
  • Podnijeti prijavu prijetnje protiv SOAe?? Ovaj stvarno nema obraza.

    27. 12. 2018,   18:38